Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viimeiset penkkarit vanhassa lukiossa – katso kuvat 34 abin ikimuistoisesta lähdöstä lukulomalle

Karkkisadetta, huumorilla höystettyjä iskulauseita sekä riemunkiljahduksia nähtiin ja kuultiin jälleen tänään Juvan lukion pihapiirissä, kun kevään 2020 abit suuntasivat kohti

Karkkisadetta, huumorilla höystettyjä iskulauseita sekä riemunkiljahduksia nähtiin ja kuultiin jälleen tänään Juvan lukion pihapiirissä, kun kevään 2020 abit suuntasivat kohti lukulomaa. Aamun aikana koulun muille oppilaiden ja opettajille hyvästit jättäneiden abien päivä huipentui uloskantoon kello yhden maissa.

Kantamisesta vastasivat tuttuun tyyliin alempien luokka-asteiden oppilaat, joiden rehkimisen ansiosta abit pääsivät koulun ovelta pihan laidalla odottaneen penkkarirekan kyytiin ottamatta itse askeltakaan. Kun kaikki 34 abia olivat löytäneet tiensä rekan lavalle, oli aika aukaista karkkisäkkien nyörit.

Lukion pihaan, naapuriin Kukkokoulun piha-alueelle ja keskustaan teiden varsille kokoontunut yleisö sai nauttia abien avokätisyydestä. Erilaisia karkkeja heiteltiin rekan lavalta niin runsaasti, että kaikki halukkaat saivat takuulla suunsa makeaksi. Tarkkasilmäisimmät saattoivat myös päästä bongaamaan politiikan raskassarjalaisia, sillä rekan lavalta karkkia heittelivät erilaisten sarjakuvista ja saduista tuttujen sankareiden lisäksi niin Donald Trump, Vladimir Putin kuin Kim Jong-unkin – tai ainakin kolme kovasti heitä muistuttavaa hahmoa.

Juvan lukion juhlava viikko jatkuu huomenna 14. helmikuuta Wanhojen tanssien merkeissä. Kaikille avoin yleisöesitys alkaa lukion auditoriossa kello 14.