Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juvan kirjastossa on paljon ongelmia - Sisäilmatutkimusten raportti osoittaa, että kirjastorakennuksessa on useita vaurioita

Hiljattain valmistunut sisäilmatutkimusten raportti osoittaa, että Juvan kirjastorakennuksessa on useita vaurioita, joilla on merkitystä sisäilman laatuun.

Vauriot ovat FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy:n suorittamien tutkimuksen mukaan sitä tasoa, että ne vaativat erillistä korjaussuunnittelua, kustannusarvion tekemistä sekä korjaustoimenpiteitä.

Tutkimuksessa havaittiin muun muassa se, että rakennuksen keskellä sijaitsevan WC:n seinälaattojen kiinnitys- ja saumalaastista löytyi asbestia. Vanhan rakennusosan alapohjan bitumisivelyssä, sekä tervapahvissa todettiin PAH-yhdisteitä. Myös lattian pintarakenteessa todettiin kauttaaltaan kohonneita kosteuspitoisuuksia.

Niin ikään kirjaston katto todettiin huonokuntoiseksi. Pintahuovan alle pääsee kosteutta ja katto on pahasti sammaloitunut.

Tutkimuksessa huomautetaan, että kaikkiaan kirjastorakennuksen korjaaminen vaatii mittavia investointeja.