Juvan Risti johdattaa juhlavuoteen – uniikista löydöstä kunnan juhlalogo

Juvan 575-juhlavuoden logo ja Partala-hankkeen merkittävimpiin kuuluva löytö julkistettiin maanantaina Partalan Kuninkartanolla. Juhlavuoden logo on laadittu kesällä Partalan pelloilta tehdyissä

Juvan Risti löytyi kesällä Partalan koivukujan kupeesta. Sinivihervetoinen juhlalogo tulee näkymään Juvan kunnan juhlavuoden tiimoilta laajalti. Lisäksi logosta on tehty eri värinen, vain kunnan ja seurakunnan käytössä oleva versio.

Jussi Silvennoinen

Juvan 575-juhlavuoden logo ja Partala-hankkeen merkittävimpiin kuuluva löytö julkistettiin maanantaina Partalan Kuninkartanolla.

Juhlavuoden logo on laadittu kesällä Partalan pelloilta tehdyissä tutkimuksissa löytyneen ristiriipuksen pohjalta. Tutkimuksia johtaneen arkeologi Juha Ruohosen mukaan risti on peräisin 1100-1300 -lukujen tienoolta. Vastaavaa ristiä ei ole aiemmin löydetty mistään, joten vertailukohtia löydölle ei juuri ole. Ruohosen arvioi, että riipuksen kuvioinnin perusteella risti voi olla paikallista tekoa.

Löytö nimettiin Juvan Ristiksi. Ristin pohjalta mainostoimisto KIXIT laati juhlavuoden logon. Logoa on tehty kahdella värityksellä: toinen on kunnan ja seurakunnan kunnan käytössä, toinen yleisemmin.

Lue lisää 27.10. Juvan Lehdestä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka