Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juvan Risti johdattaa juhlavuoteen – uniikista löydöstä kunnan juhlalogo

Juvan 575-juhlavuoden logo ja Partala-hankkeen merkittävimpiin kuuluva löytö julkistettiin maanantaina Partalan Kuninkartanolla. Juhlavuoden logo on laadittu kesällä Partalan pelloilta tehdyissä

Juvan 575-juhlavuoden logo ja Partala-hankkeen merkittävimpiin kuuluva löytö julkistettiin maanantaina Partalan Kuninkartanolla.

Juhlavuoden logo on laadittu kesällä Partalan pelloilta tehdyissä tutkimuksissa löytyneen ristiriipuksen pohjalta. Tutkimuksia johtaneen arkeologi Juha Ruohosen mukaan risti on peräisin 1100-1300 -lukujen tienoolta. Vastaavaa ristiä ei ole aiemmin löydetty mistään, joten vertailukohtia löydölle ei juuri ole. Ruohosen arvioi, että riipuksen kuvioinnin perusteella risti voi olla paikallista tekoa.

Löytö nimettiin Juvan Ristiksi. Ristin pohjalta mainostoimisto KIXIT laati juhlavuoden logon. Logoa on tehty kahdella värityksellä: toinen on kunnan ja seurakunnan kunnan käytössä, toinen yleisemmin.

Lue lisää 27.10. Juvan Lehdestä.