Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eila Puhakainen palkittiin kylätoiminnan tiennäyttäjänä

Suomen Kylätoiminta ry palkitsi Vuoden Kylän 2016 ja nimesi Kylätoiminnan Tiennäyttäjät, Vuoden Maaseututoimijan ja Vuoden Maaseutukasvon juhlaseminaarissa Heinolassa sunnuntaina. Kylätoiminnan Tiennäyttäjä -tunnustuksen sai

Suomen Kylätoiminta ry palkitsi Vuoden Kylän 2016 ja nimesi Kylätoiminnan Tiennäyttäjät, Vuoden Maaseututoimijan ja Vuoden Maaseutukasvon juhlaseminaarissa Heinolassa sunnuntaina. Kylätoiminnan Tiennäyttäjä -tunnustuksen sai Eila Puhakainen Juvalta. Hän oli taustahahmo Koikkalan kyläyhdistyksen perustamisessa 1990-luvun alussa, ja oli kyläyhdistyksen sihteerinä kaksi vuotta ja puheenjohtajana 14 vuotta. Puhakainen oli Mikkelin läänin kyläasiainneuvottelukunnan (MILKA) perustajajäsen ja varapuheenjohtaja useita vuosia. Hän on ollut MILKAn tilalle vuonna 1992 perustetun Järvi-Suomen Kylät ry:n hallituksen jäsen alusta lähtien, ja työ hallituksessa jatkuu yhä edelleen.

Valtakunnallisessa ja kansainvälisessä kylätoiminnassa Puhakaisella on aktiivinen ote ja rooli. Kansainvälisiä kontakteja ja verkostoja hänellä on niin Italiaan, Itävaltaan, Viroon kuin Englantiin. Lisäksi hän toimii vahvasti Maa- ja kotitalousnaisissa, Martoissa, Diakoniatyössä sekä kunnan ja maakuntatason luottamustoimissa.

Eila Puhakainen syntyi Puumalassa. Vuonna 1975 hänestä tuli Puhakkalan sukutilan emäntä. Sukupolvenvaihdoksen jälkeen hän muutti miehensä Pentin kanssa kirkonkylään.