Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mervi Simoskalla alkoi ensimmäinen viikko Juvalla - Uusi kunnanjohtaja on viettänyt kesän työn ja lomailun merkeissä

Maanantaina 15. elokuuta virallisesti työnsä Juvan uutena kunnanjohtajana aloittanut Mervi Simoska on viettänyt kesänsä työn ja lomailun merkeissä. Touhua on riittänyt joka lähtöön.

– On varmaan tullut tehtyä kaikkea sopivassa suhteessa. Aiempi työputki päättyi Sulkavan soutuihin, missä olimme työporukalla soutamassa perjantaina.

Simoska palasi töihin jo viime viikolla, mutta sitä ennen hän on ennättänyt hieman lomaillakin.

– Olen kierrellyt eri kesäjuhlissa Juvalla ja muualla. Meillä on myös ollut kaksosten rippijuhlat ja hieman piharemonttia. Marjastamassakin olen käynyt.

Töistä huolimatta välillä on syytä rentoutua.

– Onneksi loma on aina loma.

Juvaan Simoska on tutustunut erilaisten kesätapahtumien ja niissä tapaamiensa ihmisten kautta.

– Kävin Juvan kesäkarkeloissa ja pesäpalloa katsomassa. Rokkeihin en valitettavasti päässyt, koska veljelläni oli viisikymppiset. Rapiolla kävin katsomassa Mummonmökin. Jäi kyllä harmittamaan etten ennättänyt Partalaan Esko Roinetta ja Mielensäpahoittajaa katsomaan. Juvalla tapahtumia riittää, vaikka lomakausi hiljeneekin, Simoska kehaisee.

Kunta ja sen asukkaat ovat tehneet tulevaan kunnanjohtajaan vaikutuksen.

– Kunta on kaunis, ja Juvalla on mukavaa sakkia. Kuntalaisia tapaa paljon myös Mikkelissä. Juvan asiat ovat hyvin tapetilla.

Lomilta työelämään palanneen uuden kunnanjohtajan ei tarvinnut aloittaa pestiään täysin kylmiltään. Mervi Simoska on yhtä aikaa töissä nykyisen kunnanjohtajan Heikki Laukkasen kanssa. Hän toimii vs. kunnanjohtajana siihen saakka, kun edeltäjänsä jää eläkkeelle syyskuun lopun jälkeen.

Edeltäjään ja hänen tekemäänsä työhön on haasteellista perehtyä. Kunnanjohtajan toimenkuva on Simoskan mielestä ennen kaikkea palveluammatti.

– Kunnanjohtajan työ on ihmisten palvelemista. Haasteita varmasti riittää.

Simoska toivottaakin aktiiviset kuntalaiset tervetulleeksi virastotalolle.

– Tapaan mielelläni kuntalaisia, virastolla saa siis tulla käymään. Juvalaiset ovat ilahduttavan aktiivisia.

Isot ja vastuulliset päätökset odottavat heti myös uutta kunnanjohtajaa.

– Olemme valmistelleet isoja asioita. Tulossa on muun muassa organisaation ja hallintorakenteen uudistamista sekä budjetin hyväksyminen lähempänä vuodenvaihdetta.

Peruspalveluiden toimivuus ja henkilöstöasiat ovat lisäksi tehtävälistan kärjessä.

– Nyt on ollut paljon henkilöstömuutoksia etenkin johtoryhmän osalta. Palvelujen sujuvuus ja niiden toimivuus kuntalaisille ovat tärkeitä seikkoja. Kunnan talouden ja toiminnan yhdistäminen ovat jokavuotisia haasteita.

Kunta on kaunis, ja Juvalla on mukavaa sakkia.