Vehmaan Lenkki liikuttaa Juvalla jälleen toukokuussa – tänä vuonna uutuutena on Jukajärven ympäri –pyöräily

Minimaratonin lähdössä oli ruuhkaa viime vuonna. Kisan kirittäjänä toimi liikuntaneuvos Heino Lipsanen. Kuva: Janne Tiainen

Juvan Lehti

Koko perheen liikuntatapahtuma Vehmaan Lenkki kokoaa kaikenikäisiä liikkumaan Juvalla 29. toukokuuta. Tänä vuonna uutuutena on Jukajärven ympäri –pyöräily, joka täydentää tapahtuman tarjontaa.

Vuoden 2021 tapahtuman suojelijana ja liikkumaan innoittajana toimii kestävyysjuoksija Jukka Keskisalo. Keskisalo tunnetaan estejuoksijana, jonka meriittilistalla ovat muun muassa vuoden 2006 3 000 metrin esteiden Euroopan mestaruus ja saman matkan Suomen ennätys 8.10.67.

Vehmaan Lenkki on vuosien saatossa kehittynyt koko perheen ulkoilu- ja liikuntatapahtumaksi. Juvan Campingin alueella on vauvasta vaariin tarjolla monipuolista tekemistä.

– Campingin alueella on loistavat mahdollisuudet järjestää erilaista liikunnallista tekemistä eri ikäisille. Mukana liikuttamassa ovat meidän yhteistyökumppanimme, jotka mahdollistavat tapahtuman toteuttamisen, kiittelee Juvan kunnan liikuntakoordinaattori Jani Korhonen.

Suuren suosion saavuttanut lasten mimimaraton starttaa tapahtuman. Ennen lenkille lähtöä on yhteisjumppa, jossa lihakset saa sopivasti vertymään.

– Tänä vuonna kävelemisen ja lenkkeilyn lisäksi tarjoamme mahdollisuuden pyöräillä Jukajärven ympäri. Se varmasti tuo mukaan uusia osallistujia. Lenkki sopii hyvin myös koko perheelle, kertoo Korhonen.

Vehmaan Lenkin järjestelyissä on mukana juvalaisia järjestöjä ja yrityksiä kunnan lisäksi. Etelä-Savon Liikunta (ESLi) tuo oman panoksensa tapahtumaan.

– Etelä-Savon Liikunnan yksi tärkeimmistä tehtävistä on saada ihmisen liikkumaan ja innostumaan liikunnallisesta elämäntavasta. Vehmaan Lenkki on omiaan tämän tavoitteen edistämiseen, kiittelee seurakehittäjä Kalle Husso ESListä.

Etelä-Savon Liikunta järjestää vuosittain suosittuja kävelytapahtumia Savonlinnassa ja Mikkelissä sekä Luonteri-pyöräilyn, jonka reitti kulkee myös Juvan Koikkalassa.

Vehmaan Lenkki on hyvä tilaisuus lähteä liikkeelle koko perheellä tai kaveriporukalla. Tapahtuma sopii kaikenikäisille, niin yksittäisille liikkujille kuin yrityksillekin.

– Käynnistämme haastekampanjan kevään mittaan, jolla toivomme saavamme etenkin meitä juvalaisia innokkaasti liikkeelle, kertoo kunnanjohtaja Mervi Simoska.

Koronan takia monet tapahtumat ovat peruuntuneet tai siirtyneet. Tämän Simoska uskoo näkyvän myönteisesti aikanaan toteutuvien tapahtumien osallistujamäärissä.

– Kyllä kovasti jo odotellaan, että päästään liikkumaan yhdessä ja tapaamaan ystäviä. Toki koronarajoitusten mukaan edelleen eletään ja tilannetta seurataan tarkasti, kertoo Simoska.

Vehmaan Lenkin järjestelyihin koronatilanne vaikuttaa ja se otetaan huomioon. Simoska kehottaakin seuraamaan tapahtuman tiedottamista tiiviisti, sillä viime hetken muutokset ovat mahdollisia.

– Toki toivomme, että voimme tapahtuman toteuttaa suunnitelmiemme mukaisesti. Mutta kaikkeen on varauduttava.

Viime vuonna suuren suosion saavuttanut liikuntavälinekirppis toteutetaan myös tänä vuonna. Juhlavuottaan viettävä Juvan Partioveikot huolehtii kirppiksestä, ja tuotto menee sen toimintaan.

– Kannattaa kevätsiivouksen yhteydessä laittaa jemmaan itselle tarpeettomia liikuntavälineitä ja tuoda ne mukana tapahtumaamme. Viime vuonna niin luistimet, sukset, monot, sauvat kuin pyörätkin löysivät uusiin koteihin, Simoska kannustaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka