Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueen koronatilanne näyttää rauhoittuvan - vain neljä tartuntaa on löytynyt

Koronatartuntoja on löytynyt huhtikuun 1. päivän tiedon jälkeen Essoten alueelta neljä. Näistä kolme havaittiin Mikkelissä ja yksi alueen ulkopuoliselta henkilöltä.

–  Tilanne on pääsiäisen pyhien aikana selvästi rauhoittunut. Tosin testimäärätkin pienenentyivät. Mikäli tilanne jatkuu tällaisena, niin lähestymme perusvaihetta ja pystymme lähiviikkoina purkamaan rajoituksia, arvioi Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten alue on kiihtymisvaiheessa.

Rokotukset ovat edenneet nopeasti, ja yli 70-vuotiaiden aikoja on vapaana lähipäiville. Maahan on saapumassa lisää rokotteita, ja se tulee näkymään myös Essoten alueella.

– Tulemme muutaman päivän sisällä avaamaan kaikkien yli 65-vuotiaiden ajanvarauksen. Rokottaminen tapahtuu AstraZenecan koronarokotteella ja ajanvarauksessa on tästä erillinen merkintä. Myös riskiryhmä yhden ajanvaraus tulee avautumaan samalla aikataululla yli 16-vuotiaille, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.