Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirus | Essoten alueella havaittiin 12 uutta tartuntaa - tartunnoista 11 löytyi Mikkelistä ja yksi Pieksämäeltä

Essoten alueelta on löytynyt 12 positiivista koronatestien tulosta. Tartunnoista 11 löytyi Mikkelistä ja yksi Pieksämäeltä.

Noin puolet tapauksista huomattiin jo aiemmin karanteeniin asetettujen joukosta. Puolet tartunnoista liittyy uuteen tartuntaketjuun Mikkelissä. Tämän ketjun alkuperää ei ole vielä saatu selville ja ketjun jäljitystyö on kesken.

–  Essote ottaa parhaillaan yhteyttä altistuneisiin. Yhteydenotto voi tulla myöhään illallakin. Altistumisia on voinut tapahtua ainakin Päämajakoulussa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Torstaina on avattu kaikkiin rokotuspisteisiin yli 65-vuotiaille, myös terveille, rokotusaikoja. Tarjolla on tässä vaiheessa AstraZenecan rokote.

– Yli 70-vuotiaiden ajanvaraus on edelleen auki. Aikoja hyvin saatavilla, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

THL:n mukaisiin riskiryhmäluokitukseen ryhmään 1 kuuluville 16-69-vuotiaille avattiin myös tänään aikoja. Rokotteena on yli 18-vuotiallailla Modernan tai Phizerin ja BioNTechin rokote ja 16-18-vuotiaille Phizerin ja BioNTechin rokote.

– Ensi viikon puolivälissä tulemme avaamaan riskiryhmä 2:n ajanvarauksen 18-69-vuotialle, Gärdström arvioi.

Riskiryhmään 1 kuuluvat seuraavia perussairauksia omaavat henkilöt: aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä.