Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirus | Kaksi koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta - "Tilanne jatkuu Essoten alueella rauhallisena, vaikka viikon sisällä on löytynyt kaikkiaan 22 tartuntaa"

Essoten alueelta on löytynyt kaksi uutta positiivista koronatestien tulosta Mikkelissä. Molemmat tartunnat liittyvät aiemmin uutisoituihin tapauksiin.

– Tilanne jatkuu Essoten alueella rauhallisena, vaikka viikon sisällä on löytynyt kaikkiaan 22 tartuntaa. Melkein kaikki on havaittu karanteeniin asetettujen joukosta ja ainoastaan parin tapauksen lähde on epävarmempi, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Alueellinen koordinaatioryhmä eli ns. koronanyrkki arvio tilannetta 20.4.

– Jos tilanne jatkuu rauhallisena sinne asti, niin toivon mukaan tuolloin pystymme siirtymään perustasolle. Harkitsemme sitten muun muassa aikuisten harrastustoiminnan avaamista jossain määrin ja julkisten tilojen rajoitusten höllentämistä, Seppälä kertoo.

Yleisötapahtumien rajoituksista on aluehallintovirasto tekemässä päätöstä todennäköisesti 22.4. Valtioneuvosto puolestaan päättää ravintoloiden rajoituksista.

– Näistä tulee paljon kyselyjä, mutta ne eivät ole Essoten päätösvallan piirissä, Seppälä muistuttaa.

Rokotukset ovat edenneet jälleen kasvaneiden rokotemäärien ansiosta. Ensimmäisen pistoksen on saanut yli 29 000 henkilöä eli noin 36 prosenttia yli 16-vuotiaista.

Suuri osa riskiryhmäläisistä on saanut jo rokotteen. Tänäänkin rokotimme vajaat tuhat henkilöä. Aikoja on varattavissa nettisivuilla Essoten eri toimipiteissä ja myös lauantaina 17.4. annamme rokotuksia, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essote rokottaa tällä hetkellä 65 vuotta täyttäneitä ja THL:n riskiryhmään 1 kuuluvia 16 vuotta täyttäneitä ja riskiryhmään 2 kuuluvia 18 vuotta täyttäneitä henkilöitä.