Juvan kastetuille puu Afrikkaan tai Aasiaan - moni seurakunta on innostunut kastepuiden hankkimisesta

Vuonna 2021 jokainen Juvan seurakunnan kastelapsi saa muistoksi kastepuukortin. Siinä kerrotaan, että seurakunta on hänen kasteensa kunniaksi hankkinut puuntaimen, jonka Suomen Lähetysseura istuttaa Afrikkaan tai Aasiaan.

Juvan kirkossa on puinen kastepuu, johon jokaiselle juvalaiselle kastetulle lapselle ripustetaan pieni enkeli. Nyt jokainen lapsi saa myös oman nimikkopuunsa jonnekin kauas paikallisten lasten elämän edellytysten parantamiseksi.

Moni seurakunta on innostunut kastepuiden hankkimisesta ja Juvalle idea kantautui Joutsenosta. Yksi maa, jossa puita istutetaan, on Juvan seurakunnan pitkäaikaisesta nimikkotyöstä tuttu Tansania.

Tansaniassa ilmastonmuutos aiheuttaa lämpötilojen nousua, kuivuutta ja ennalta-arvaamattomia sääilmiöitä. Tämä vaikeuttaa maanviljelyä ja heikentää ruokaturvaa.

Istutettavat puut ovat kuivuutta kestäviä ja paikallisiin oloihin sopivia. Puut tuovat monenlaista hyvinvointia. Sen lisäksi, että puut sitovat hiilidioksidia, ne tarjoavat varjoa, tuottavat hedelmiä ja tuovat uusia toimeentulon lähteitä esimerkiksi mehiläistarhauksen myötä.

Hankkeessa opetetaan, miten järjestää puille vettä säästäviä tihkukastelujärjestelmiä. Hankkeen pohjalta ihmisiä on koulutettu myös tekemään komposteja puiden lannoittamista varten ja rakentamaan polttopuuta säästäviä liesiä, koska monet perheet edelleen valmistavat ruuan avotulella. Kun elämä kylissä paranee, ihmisten ei tarvitse lähteä pakolaisiksi joko oman maansa kaupunkeihin tai ulkomaille.

Suomen Lähetysseuran tukemassa kehitysyhteistyöhankkeessa on istutettu yli 300 000 puuta.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomen Lähetysseuran tukemassa kehitysyhteistyöhankkeessa on istutettu yli 300 000 puuta.

Lähetystyö ja kaste sopivat hyvin yhteen, sillä molemmat tehtävät on itse Jeesus antanut samassa kaste- ja lähetyskäskyssä Matteuksen evankeliumissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka