Vain yksi uusi tartunta – Essoten alue siirtyy koronan perustasolle, kokoontumisrajoitus nousee kuudesta kahteenkymmeneen perjantaina

Suurimmat muutokset tapahtuvat aikuisten harrastustoiminnassa, joka palaa tauolta ja kuntosalien rajoituksissa, jotka puretaan.

Koronatilanne jatkuu rauhallisena Mikkelin seudulla. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote kertoo, että maanantain jälkeen alueelta on löytynyt yksi uusi koronatartunta.

Tartunnan alkuperä on ulkomailla.

Alueen koronakoordinaatioryhmä päätti tänään lieventää rajoituksia ja Essoten alue siirtyy kiihtymisvaiheesta perustasolle.

Alueen kunnat tekevät niin sanotun koronanyrkin suositusten perusteella omat päätöksensä.

Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa, että suurimmat muutokset tapahtuvat aikuisten harrastustoiminnassa, joka palaa tauolta ja kuntosalien rajoituksissa, jotka puretaan.

– Julkiset tilat avautuvat, mutta niissä on edelleen noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ohjeita, Seppälä sanoo tiedotteessa.

Käytännössä useat rajoitukset jatkuvat perjantaihin 23. huhtikuuta saakka, jolloin aluehallintoviraston kokoontumisrajoitus nousee kuudesta henkilöstä 20 henkilöön.

Alle 20 henkilön kokoukset ovat siis sallittuja 23. huhtikuuta – 22. toukokuuta, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n ohjetta.

Ainakin hautajaisia on lykätty kokoontumisrajoitusten takia

Perusteena rajoitusten vähentämiselle on, että kuntayhtymän alueella koronavirustartuntojen määrä on laskenut. Samalla rokotuskattavuus ja riskiryhmien suojaamisen tilanne on parantunut.

– Emme edelleenkään kannusta yksityistilaisuuksien järjestämiseen ja kun niitä järjestetään, pitää noudattaa tarkasti hygieniaohjeita. Tilaisuuksien järjestäminen on kuitenkin nyt perjantaista lähtien mahdollista. Tiedämme, että ainakin hautajaisia on lykätty kokoontumisrajoitusten takia, Seppälä kertoo tiedotteessa.

Etätyösuositus jää edelleen voimaan, mutta sanamuotoa lievennettiin tehtäviin, ”joissa se ei aiheuta kohtuutonta haittaa”. Aiemmin sanamuoto oli velvoittavampi eli etätyötä suositeltiin tehtäviin, ”joissa se oli mahdollista”.

Maskien käyttöä suositellaan tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää.

– Uudet virusvariantit leviävät sen verran herkästi, että turvavälit, kasvomaskit ja käsienpesu on pidettävä edelleen rutiineissa ja näiden käyttöä jopa lisättävä, kun sosiaalisten kontaktien määrä lisääntyy. Näitä ohjeita Essoten alueen ihmiset ovat tähän asti kiitettävästi noudattaneet ja hyvää linjaa on syytä edelleen jatkaa, pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo tiedotteessa.

Katso koronanyrkin linjaukset koronatilanteen perusvaiheeseen täältä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka