Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirus | Kolme koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta - "Tämä on muistutus siitä, että tilanne ei ole vielä ohi"

Torstaina todettiin Essoten alueella kolme positiivista koronatestien tulosta. Tapaukset ovat kokonaan uusia, eivätkä liity toisiinsa. Yhden tartunnan lähde on ulkomailla.

Kahden tartunnan jäljitys kesken ja toiseen liittyy laajoja altistumisen mahdollisuuksia. Essote päivittää altistumispaikkojen listaa jäljityksen edetessä.

– Tämä on muistutus siitä, että tilanne ei ole vielä ohi. Toivotaan kuitenkin, että näistä ei tule mitään isoja tartuntaketjuja. Vappua kannattaa tänäkin vuonna suunnitella vietettäväksi perhepiirissä, huomauttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essoten alue siirtyi alkuviikosta perustasolle koronaepidemian suhteen. Alueen kunnat ovat lieventäneet rajoituksia ns. koronanyrkin linjausten jälkeen.

Valtioneuvosto purki perustasolle siirtymisen johdosta alueen ravintolarajoituksia. Ravitsemisliikkeet voivat olla nyt auki klo 5–23 ja anniskelu on sallittu klo 9–22.

Ripeästi edenneiden rokotusten ansiosta Essoten alueen ikääntyneiden palvelutalojen rajoituksia on lievennetty.

– Vanhuspuolella henkilökunta ja asukkaat on nyt rokotettu. Aiempaa suuremmat määrät läheisiä ja muita auttajia voi nyt käydä ikäihmisiä tapaamassa. Edelleen täytyy kuitenkin huolellisesti pitää yllä turvallisuustoimenpiteet, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Tällä hetkellä ensimmäisen pistoksen on saanut yli 33 800 henkilöä, mikä on 41,8 prosenttia yli 16-vuotaista.

– Rokotukset etenevät loistavasti. Halukkuus ottaa rokote on suurta. Avaamme rokotusaikoja maanantaiaamuna 26.4. kaikille vuonna 1966 ja sitä ennen syntyneille eli uutena ryhmänä 55-59-vuotiaille, kertoo Gärdström.