Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Liikunta- ja urheiluseuroille jaossa tukea kesätyöllistämisiin - "Tämä on alueemme seuroille hieno mahdollisuus aktivoida ja tarjota kesätöitä nuorille"

Etelä-Savon Liikunta ry on saanut edelleen jaettavaksi liikunta- ja urheiluseuroille 52 500 euroa nuorten kesätyöllistämiseen.

Kesäsetelirahalla tuetaan nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaista palkkaamista sekä nuorten kesäyrittäjyyttä ja työelämätaitoja.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko myönsi yhteensä noin 1,7 miljoonaa euroa nuorten harrastus- ja kesätoiminnan sekä kesäyrittäjyyden lisäämiseen ja kehittämiseen.

Liikunnan 15 aluejärjestöä jakavat saamansa miljoona euroa avustuksina edelleen liikunta- ja urheiluseuroille, jotka työllistävät ja osallistavat nuoria erilaisiin kesätöihin.

– Olemme erittäin kiitollisia ministeriölle tästä rahoituksesta. Tämä on alueemme seuroille hieno mahdollisuus aktivoida ja tarjota kesätöitä nuorille. Korona-aika on ollut raskasta lapsille, nuorille ja seuroille, kertoo Etelä-Savon Liikunnan aluejohtaja Mari Makkonen.

– Koen tämän myös luottamuksen osoituksena ministeriöstä liikunnan aluejärjestöjä kohtaan, jotta saamme toteuttaa tämän.

Myös seura oppii tässä työnantajan roolia.

Mari Makkonen, aluejohtaja, ESLI

Hakukaavake ja ohjeet Kesäsetelin hakemiseen löytyvät ESLi:n nettisivuilta. Haku on auki nyt ja päättyy 3.5.2021 klo 9.00.

Avustettavalla toiminnalla lisätään lasten ja nuorten fyysistä aktiivisuutta ja liikunnallisuutta sekä lisätään toiminnan laatua, kun palkattavien apuohjaajien avulla voidaan lisätä ryhmiä ja ryhmissä yksilöllistä ohjausta ja huomiota.

Nuoreksi määritellään tässä tukihaussa 15-29 -vuotiaat. Nuorten kesätyön lyhytaikainen palkkaaminen tulee tapahtua ajalla 1.5.-30.9.2021.

Kokonaistyöaika on vähintään kaksi viikkoa, kuusi tuntia päivässä. Työsuhde voi muodostua lyhyistäkin pätkistä.

Samalla seuralla voi olla enintään neljä nuorta työllistettynä tällä tuella, mikäli rahoitusta riittää. Palkkatuki on 700 euroa nuorta kohti sisältäen sivukulut.

Vastuullisen ja osaavan nuoren kesätoiminnan tueksi Etelä-Savon Liikunta järjestää nuorille Lasten liike -ohjaajakoulutuksen aloitteleville ohjaajille sekä kokeneille ohjaajille. Koulutuksesta peritään 15 euroa hengeltä.

Lisäksi järjestetään ilmainen koulutus seuroille, Seura nuorten työnantajana.

– Tämä on aivan upea kokonaisuus, nuoren saada koulutusta sekä työkokemusta. Myös seura oppii tässä työnantajan roolia, iloitsee Mari Makkonen.

Hakemus on jätettävä viimeistään maanantaina 3.5.2021 klo 9.00 mennessä Etelä-Savon Liikunnan www.esli.fi sivuilta löytyvällä lomakkeella.