Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi koronatartunta löytyi Essoten alueelta - "Tautia liikkuu edelleen, vaikka yleistilanne on hyvä, vappua kannattaa viettää lähipiirissä ja pienillä porukoilla"

Koronatesteissä on Essoten alueelta löytynyt yksi uusi positiivinen tulos. Tartunta on saatu ulkomailta, eikä se aiheuta muiden kuin tartunnan saaneen lähipiirin karanteeneja.

–  Tautia liikkuu edelleen, vaikka yleistilanne on hyvä. Vappua kannattaa siis viettää lähipiirissä ja pienillä porukoilla, kehottaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Vapun jälkeen koronarajoitukset ovat Essoten alueella lieventymässä maanantaina 3.5. Aluehallinto virasto päätti perjantaina, että maanantaista lähtien on kielletty yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa.

Vappuna ovat vielä voimassa Avin kokoontumisrajoitukset, joiden mukaan yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin voi Etelä-Savon sairaanhoitopiirin alueella osallistua korkeitaan 20 henkilöä.

Tapahtumia voi järjestää sallituilla osallistujamäärillä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta.

Sisäisesti Essote-kuntayhtymä jatkaa tiukoilla rajoituksilla.

–  Essoten sisäiset rajoitukset henkilöstöllemme eivät muutu maanantaina. Kokoukset järjestetään yhä etänä, käytämme kasvomaskia ja esimerkiksi taukotiloissa saa olla enintään 10 henkilöä, tilan koko huomioiden, muistuttaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Sisäisesti Essote-kuntayhtymä jatkaa tiukoilla rajoituksilla.