Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Vappuaatto työllisti poliisia roimasti - hälytystehtäviä kirjattiin melkein 300 kappaletta

Poliisilla oli Itä-Suomessa runsaasti tehtäviä vappuaattoiltana, ja kotihälytykset, erilaiset nujakat, rattijuopot sekä häiriökäyttäytymiset työllistivät poliisipartioita aina aamuyön tunneille asti.

Poliisin hälytystehtäviä vappuaattoillan kello 19 ja vappuaamun kello 7 välillä oli Itä-Suomen alueella yhteensä 296 kappaletta.

Poliisin mukaan Ihmisiä oli pitkästä aikaa runsaasti liikkeellä, ja paikka paikoin ravintoloiden terasseille muodostui jonoja.

Verrattuna vuoden takaiseen vappuun nyt oli hivenen vilkkaampaa, sillä vuosi sitten vastaavana ajankohtana poliisille tuli 224 tehtävää.

Vastaavasti ennen koronapandemiaa poliisilla oli Itä-Suomessa vuonna 2019 vappuna 338 tehtävää.

Vappuaattoiltana ja aamuyöllä Itä-Suomessa poliisilla oli kotihälytystehtäviä 56 (vuonna 2020 kotihälytyksiä oli 60), eriasteisia häiriökäyttäytymisistä johtuvia tehtäviä oli 30, rattijuopumuksiin liittyviä tehtäviä oli yhteensä 24, pahoinpitelytehtäviä oli Itä-Suomessa yhdeksän ja vahingontekoja oli viisi.

Poliisin mukaan Ihmisiä oli pitkästä aikaa runsaasti liikkeellä, ja paikka paikoin ravintoloiden terasseille muodostui jonoja.

Poliisin omia valvontatehtäviä yön ajalta tehtiin 61 kappaletta, joista suurin osa oli järjestyksen valvontaa taajamissa sekä eriasteisia liikenteeseen liittyviä valvontatehtäviä.

Pelkän päihtymyksen vuoksi vapun viettoon poliisin putkaan toimitettiin 20 henkilöä. Rikosperusteisesti kiinniotettuja vappuyöltä oli seitsemän henkilöä.

Poliisi toteaa tiedotteessa, että pääsääntöisesti vappua vietettiin maltillisesti ja juhlinta tapahtui pienissä piireissä, kuten oli etukäteen kehotettu.

–  Ravintoloissa oli myös runsaasti asiakkaita, mutta ravintoloiden sulkeuduttua jo kello 23 vapun juhlinta jatkui ulkosalla sekä yksityisasunnoissa. Poliisin näkökulmasta yö oli vilkas ja verrattavissa kesäajan viikonloppuihin.