Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirus | Kokoontumisrajoituksiin muutoksia, vaikutuksia myös kunnan palveluihin

Itä-Suomen aluehallintoviraston Avin päätöksen mukaisesti yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten enimmäisosallistujamäärä on 50 henkeä 3.5. alkaen. Avin päätös on voimassa 31.5. saakka. Turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia on noudatettava edelleen kaikessa toiminnassa.

Juvan kunnan tiedotteen mukaan kasvomaskia on käytettävä kaikkialla kodin ulkopuolella, missä on lähikontakteja. Juvalla Essote järjestää maskijakelun vähävaraisille Toimintatalolla (Juvantie 7, käynti alapihan puolelta) torstaisin kello 11.-11.30.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 31.5.2021 saakka. Alle 50 hengen kokoukset ovat sallittuja 3.5.2021 alkaen, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Asiakkaiden ja henkilökunnan on käytettävä kasvomaskia kaikissa Juvan kunnan toimipaikoissa. Kunnanvirasto on avoinna. Asiointia suositellaan etäyhteyksin tai ajanvarauksella. Kunnanviraston valtuustosalissa voi olla enintään 40 henkeä kerrallaan. Muissa tiloissa määrä on pienempi, jotta turvavälejä voidaan noudattaa.

Toimintatalo on avoinna ulkopuoliselle iltakäytölle. Kokoontua voi enintään 20 henkeä kerrallaan. Kuntouttava työtoiminta jatkuu entiseen tapaan.

Avoimen varhaiskasvatuksen perheryhmätoiminta jatkuu. Toiminnassa voi olla enintään 20 henkilöä. Aikuisten on käytettävä kasvomaskia ja noudatettava turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia.

Peruskoulujen opetus järjestetään kaikilla vuosiluokilla lähiopetuksena. Terveysturvallisuuden lisäämiseksi jaetaan yläkoulussa kasvomaskit myös oppilaskäyttöön. Lukion opetus tapahtuu lähiopetuksena. Opiskelijoiden ja henkilökunnan on käytettävä kasvomaskia.

Kunnankirjastossa voi olla enintään 20 henkilöä samanaikaisesti. Kirjastossa asioivien ja henkilökunnan on käytettävä kasvomaskia.

Sampolan vesiliikuntakeskus ja kuntosali ovat avoinna. Uimahallin pukutiloissa ja pesutiloissa voi olla korkeintaan 50 henkilöä yhtä aikaa. Kuntosalilla voi olla kerrallaan enintään 10 henkilöä. Sampolan pukutiloissa, aulatiloissa ja käytävätiloissa on käytettävä kasvomaskia.

Kunnan tiloissa harrastustoiminta jatkuu kaikenikäisille. Kokoontuvissa ryhmissä on huomioitava henkilömäärärajoitus 50 henkeä samassa tilassa. Ryhmän vastaavan on toimitettava tarvittaessa tieto ryhmän osallistujista ja huolehdittavat suositusten noudattamisesta. Pukutiloissa, aulatiloissa ja käytävätiloissa on käytettävä kasvomaskia ja noudatettava turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia.

Nuorisotilat ovat edelleen auki. Niissä voi olla kerrallaan enintään 50 henkilöä samanaikaisesti. Yli 12-vuotiaat nuoret ja henkilöstö käyttävät kasvomaskeja nuorisotiloilla.