Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahjoitus | Paikallisille lukioille lahjoitetaan ilmastonmuutosta käsitteleviä kirjoja - tavoitteena on lisätä nuorten tietämystä ilmastoasioista

LähiTapiola Savo-Karjala, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo, Metsänhoitoyhdistys Mänty-Saimaa ja MTK Etelä-Savo lahjoittavat Savo-Karjalan alueen lukioihin ilmastonmuutosta käsitteleviä kirjoja. Kirjoja lahjoitetaan toukokuun alun aikana yhteensä yli 180 kappaletta. Tavoitteena on lisätä nuorten tietämystä ilmastoasioista ja ilmastonmuutoksen aiheuttamista riskeistä.

LähiTapiola Savo-Karjalan alueella toimivat lukiot saavat toukokuun aikana kirjalahjoituksen, jonka toivotaan lisäävän nuorten tietoisuutta ilmastonmuutoksesta ja siihen vaikuttavista asioista. Lukioille lahjoitetaan Petteri Taalaksen kirja Ilmastonmuutos ilmastotieteilijän silmin (Tammi). LähiTapiola Savo-Karjalan alueeseen kuuluvat Etelä-Savo (pl. Kangasniemi ja Pieksämäki) sekä Parikkala ja Rautjärvi.

Lukiot voivat hyödyntää kirjoja haluamallaan tavalla esimerkiksi opetuskäytössä tai jakamalla niitä stipendeinä kesäkuussa valmistuville uusille ylioppilaille. LähiTapiola-ryhmä, Metsänomistajat ja MTK-säätiö lahjoittavat paikallistoimijoidensa kanssa kirjoja jokaiseen Suomen lukioon. Kirjamäärä on yhteensä 7 600 kappaletta.

– Ilmastonmuutos on yksi aikamme polttavimmista ongelmista, jonka torjumiseksi tarvitsemme tekoja ja tekojen pohjaksi tietoa. Paikallisena toimijana haluamme toimia vastuullisesti myös omalla alueellamme. Toivottavasti voimme osaltamme lisätä nuorten tietoisuutta ilmastonmuutoksesta, sen riskeistä ja innostaa etsimään tekoja niiden torjumiseksi, kertoo LähiTapiola Savo-Karjalan toimitusjohtaja Asko Lammela tiedotteessa.

–  Metsät ovat ratkaisevassa asemassa ilmastonmuutokseen hillitsemisessä. Metsien kyky sitoa hiilidioksidia ja varastoida sitä puubiomassaan ja maaperään vähentää hiilidioksidin määrää ilmakehässä. Pystymme samanaikaisesti tuottamaan metsissämme niin uusiutuvia raaka-aineita, ilmastohyötyjä kuin luonnon monimuotoisuutta, toteaa Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon johtaja Petri Pajunen.

– Ilmastonmuutos näkyy jo nyt asiakkaillemme sään ääri-ilmiöiden yleistymisenä, mikä lisää monenlaisia vahinko- ja turvallisuusriskejä. Pyrimme vastuullisella toiminnalla parantamaan asiakkaidemme sekä koko yhteiskunnan turvallisuutta, taloudellista menestystä ja hyvinvointia, Lammela toteaa.

Kirjalahjoitus on mukana tutkitun tiedon teemavuodessa 2021. Opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Akatemian ja Tieteellisen seurain valtuuskunnan järjestämä teemavuosi kokoaa yhteen tapahtumia ja tekoja, joiden avulla muodostuu monipuolinen kuva tutkitusta tiedosta ja sen roolista esimerkiksi yksilön hyvinvoinnin ja yhteiskunnan toiminnan kannalta. Vuoden aikana nostetaan esille tutkitun tiedon lähteitä, kuten tutkimustietoa, tilastoja, selvityksiä ja analyysejä. Erityisesti lapsille ja nuorille halutaan tarjota luovuutta, innostusta ja uskoa tulevaisuuteen.