Vene karahti karille keskellä yötä Puumalassa – "Vähän poikkeuksellinen vuorokaudenaika ja vuodenaikakin"

Kyydissä oli kolme henkilöä, jotka eivät loukkaantuneet haverissa. Pelastuslaitos kiirehti paikalle monen yksikön voimin.

Seitsenmetrinen moottorivene eksyi pilkkopimeässä reitiltä ja ajoi karille Puumalan Osmonaskeleenselällä äitienpäivän vastaisena yönä.

Aluksen kyydissä oli kolme henkilöä, jotka eivät loukkaantuneet haverissa. Vene ei myöskään saanut vaurioita, ja pelastuslaitos hinasi onnettomuusveneen rantaan.

Etelä-Savon pelastuslaitos sai hälytyksen ennen kolmea sunnuntain vastaisena yönä.

– Vähän oli poikkeuksellinen vuorokaudenaika ja vuodenaikakin. Yöllä kylmien vesien aikaan kun lähtee liikenteeseen, siihen sisältyy aina riski. Sen vuoksi paikalle hälytettiin meiltä toistakymmentä yksikköä, osa Etelä-Karjalan puoleltakin, päivystävä palomestari Eero Aho kertoo.

Hän arvioi, että kyseessä olivat kokeneet vesilläliikkujat, joille oli sattunut navigointivirhe. Alkoholi ei liittynyt karille ajoon.

Lämpötila kolmen aikaan aamuyöstä oli Puumalassa vain muutaman kymmenyksen plussan puolella, mutta Ahon mukaan haveriin joutuneet eivät kylmettyneet pelastajia odotellessaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka