Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuusi korontartuntaa löytyi Mikkelistä - "Tautia on edelleen liikkeellä ja annettuja ohjeita hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskeista on syytä noudattaa"

Viime perjantain jälkeen on Essoten alueella havaittu kuusi positiivista koronatestien tulosta. Kaikki tartunnat löytyivät Mikkelistä ja niiden alkuperä on muualla Suomessa.

– Tartuntoja on kolmessa uudessa tartuntaketjussa. Tautia on siis edelleen liikkeellä ja annettuja ohjeita hyvästä käsihygieniasta, turvaväleistä ja maskeista on syytä noudattaa. Huojentava tieto on, että viime viikolla uutisoimastamme koululaisten ketjusta ei ole ilmennyt jatkotartuntoja laajoissa viikonlopun testauksissa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Mikkelissä viimeaikaisten tartuntojen takia karanteeniin on asetettu yli 150 henkilöä. Lisäksi isossa osassa Essoten alueen muita kuntia on karanteeniin laitettuja henkilöitä liittyen edellä mainittuihin tartuntoihin tai muiden alueiden tartuntaketjuihin.

Rokotukset etenivät maanantaina aamusta vuonna 1981 syntyneisiin ja sitä vanhempiin.

–  Myöhemmin tällä viikolla pääsemme taas viisi vuotta nuorempaan ikäryhmään, kun viime viikon lopussa varmistui isomman rokote-erän tulo tälle viikolle Essoteen, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Hiukan alle 60 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen, yli 47 000 henkilöä. Toinen rokoteannos on annettu noin 8 000 henkilölle.