Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hartaus | Jumalan tekoja tässä ajassa - ihmisten tekoja ja tekemisiä halutaan nykyään usein korostaa

Ihmisten tekoja ja tekemisiä halutaan nykyään usein korostaa. Muistomerkkejä ja patsaita pystytellään erilaisista saavutuksista ja välillä kaadetaankin. Noiden ihmisten teot vaikuttavat usein tähän ajalliseen elämään. Haluan tässä kertoa kuitenkin Jumalan teoista, joista hyvin merkittävää tapahtumaa muistelemme juuri helluntaina.

Jeesus oli lähtenyt täältä maan päältä taivaaseen juuri hetkeä aikaisemmin ja opetuslapset odottivat rukoillen sitä mitä seuraavana tulisi tapahtumaan.

Loppuivatko ne Jumalan teot, joita Jeesuksen kautta oli tapahtunut siihen, kun hän lähti täältä maan päältä? Eivät loppuneet. Hän jatkoi tekojaan Pyhän Henkensä kautta, jonka hän lähetti tänne maan päälle juuri helluntaina. Hänen tekojansa tapahtuu tänä päivänä ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin. Jeesuksen puoleen kääntyvät saavat kaikkialla maailmassa uuden elämän hänen kauttansa, paranevat sairauksistaan jne.

Juuri helluntaina, Jerusalemiin juhlille kokoontuneet ihmiset, saivat kuulla Jumalan suurista teoista, joita Pyhä Henki toi julki opetuslasten kautta. Jopa eri puolilta tulleiden kuulijoiden äidinkielellä (Apt 2:1-11).

Apostolien teoissa raamatussa, jota voitaisiin ihan hyvällä syyllä kutsua myös Pyhän Hengen teoiksi, tulee kuitenkin ennen kaikkea esille se mitä Jumala teki, kun Hän lähetti Jeesuksen tänne maan päälle kuolemaan ristillä puolestamme.

Tuon teon tähden meillä on mahdollisuus hänen kauttansa saada syntimme anteeksi ja päästä iankaikkiseen elämään taivaassa. Tuo on se teko, jota Pyhä Henki haluaa korostaa kaikkialla siellä missä Jumalan sanaa julistetaan tänäkin helluntaina.

Saakoon Pyhä Henki puhua meille siitä niin kuin hän teki ensimmäisenä helluntainakin.

Henkilökohtaisessa elämässämme suurin Jumalan teko, jonka voimme kokea, tapahtuu kuitenkin silloin, kun käännymme Jumalan puoleen ja otamme uskossa vastaan Jeesuksen, tuon Jumalan suurimman rakkauden osoituksen meitä kohtaan, omaan elämäämme.

Jeesuksen aikalaisia kiinnosti kovasti myös nuo Jumalan teot ja he kysyivät häneltä, että ”mitä meidän tulee tehdä, että tekomme olisivat Jumalan tekoja?” Jeesus vastasi heille näin: ”Uskokaa häneen, jonka Jumala on lähettänyt. Se on Jumalan teko” (Joh 6:28-29).

Tuo Jumalan teko, usko Jeesukseen, on siis meidän kaikkien ulottuvillamme, jos vain haluamme ottaa sen vastaan. Saakoon Pyhä Henki puhua meille siitä niin kuin hän teki ensimmäisenä helluntainakin.

Erkki Lehtonen

Kirjoittaja on Juvan helluntaiseurakunnan pastori.