Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Viisi koronatartuntaa löytyi Essoten alueelta - " Sairaalahoitoon on joutunut useampi jo rokotteen saanut ja sairaalahoitoa on tarvittu myös nuoremmissa ikäryhmissä"

Essoten alueella todettu viisi uutta positiivista koronatestien tulosta. Neljä tapauksista löytyi Mikkelistä ja yksi Pieksämäeltä.

Kaksi tartunnoista liittyy aiemmin uutisoituihin tartuntaketjuihin. Kahden Mikkelistä ja yhden Pieksämäellä havaitun tartunnan lähdettä ei ole saatu selville.

–  Sairaalahoitoon on joutunut useampi jo rokotteen saanut ja sairaalahoitoa on tarvittu myös nuoremmissa ikäryhmissä. Nyt on tärkeää noudattaa tiukennetusti kaikkia turvatoimia, maskeja, turvavälejä sekä vähentää sosiaalisten kontaktien määrää ja pitää kiinni hygieniasuosituksista, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Tartuntojen jäljitys on edelleen kesken. Altistuneiden ja karanteeniin asetettujen määrä on jo lähes sata henkilöä.

Altistumisia on voinut tapahtua muun muassa Mikkelin Rantakylän koululla sekä viikonlopun aikana jäähallilla ja golfkentällä. Essote päivittää altistumispaikkojen listaa nettisivuille tartunnanjäljityksen edetessä.

– Suuresta altistuneiden määrästä johtuen terveyspalveluissa henkilöstöä on siirretty tartunnan jäljitykseen, jotta altistuneet tavoitetaan tänään tiistaina 25.5. Altistuneisiin otetaan yhteyttä iltaan asti, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina 25.5. ja päätyi pitämään alueen perustasolla. Mikkelin kaupunginalueella tapausmäärät ovat kuitenkin kasvaneet lähelle kiihtymisvaihetta.

–  Mikkelin osalta kiihtymisvaiheen rajoitusten käyttöönottoa arvioidaan nyt päivittäin kasvaneiden tartuntamäärien takia, Seppälä sanoo.

Rokotukset etenevät, ja noin 63 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen, yli 51 000 henkilöä. Toinen rokoteannos on annettu reilulle 10 000 henkilölle.

Perjantaina 28.5. aamulla ajanvaraus avautuu vuonna 1996 ja sitä ennen syntyneille. Ikäluokka 25-35-vuotiaat pääsee siis ensimmäiselle piikille.

–  Rokotteita tulee sen verran paljon, että voimme avata aikoja aiemman viiden vuoden ikäluokkien sijasta nyt kymmenen vuoden ikäluokkien ihmisille, sanoo Gärdström.