Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hartaus | Herätetty elämään - Pitkän, kylmän ja pimeän talven on syrjäyttänyt valo ja lämpö

Luonto on herännyt eloon. Se tapahtui nopeasti. Vain muutama lämmin päivä ja koivujen lehdet ovat kasvaneet lähes täyteen mittaan, tulppaanien kukat avautuvat ja raparperi alkaa olla syömäkelpoista.

Pitkän, kylmän ja pimeän talven on syrjäyttänyt valo ja lämpö. Ilman aurinkoa elämä maapallolla olisi mahdotonta. Auringon valo on avain kaikkeen kasvuun ja elämään.

Maailmaan saapuneesta valosta kirjoittaa myös evankelista Johannes: ”Valo on tullut maailmaan” (Joh. 3). Jumalan lähettämä valo on Jeesus Kristus, Vapahtajamme. Jeesus lähetettiin maailmaan julistamaan Jumalan valtakunnan sanomaa ja vapauttamaan meistä jokainen synnin, kuoleman ja pahan vallasta.

Jeesuksen ristintyön myötä saamme elää lähellä Jumalaa. Jeesus jätti meille myös tehtävän. Tehtävän viedä sanomaa Jumalan valtakunnasta eteenpäin ja kastaa ihmisiä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimessä.

Jeesuksen taivaaseen astumisen jälkeen lähetettiin Pyhä Henki maailmaan. Pyhän Hengen tehtävä on kirkastaa Jeesusta Kristusta. Pyhä Henki on meidän matkakumppanimme.

Sunnuntaina vietettiin helluntaita, joka on Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Pyhä Henki laskeutui taivaasta Jumalan lähettämänä auttajana, lohduttajana ja pelkojen poistajana. Pyhä Henki synnyttää meissä uskon ja rakkauden. Auringon valon tavoin Pyhä Henki luo uuttaa ja synnyttää kasvua meissä ihmisissä. Pyhä Henki on kuin valonheitin, joka osoittaa pysyvästi Kristukseen.

Kevät on uuden luomisen aikaa luonnossa.

Pyhä Henki tekee jatkuvasti työtä maailmassa. Erityisesti Pyhä Henki toimii kasteen ja ehtoollisen yhteydessä. Auringon säteilemällä valolla ja Pyhällä Hengellä on paljon yhteistä, sillä kumpikin saa aikaan kasvun, värien näkemisen, lämmön ja elämän. Auringon valo on välttämätöntä kasvulle ja elämälle.

Pyhän Hengen toiminta on välttämätöntä hengelliselle kasvulle ja elämälle. Ilman Pyhän Hengen vuodattamista niin opetuslapset kuin me jäisimme yksin, emmekä onnistuisi meille jätetyn tehtävän toteuttamisessa.

Pyhä Henki tekee meidät eläviksi yhtä lailla, kun aurinko herättää luonnon eloon keväällä. Ilman Pyhän Hengen työtä me jäisimme pimeyteen, sillä Jumalan on läsnä maailmassa Pyhän Hengen välityksellä. Kevät on uuden luomisen aikaa luonnossa. Samalla tavalla Jumala luo Pyhän Hengen työn kautta koko ajan uutta.

Me heräämme eloon Pyhän Hengen koskettaessa sisintämme. Tuossa hetkessä rakkaus astuu aivan uudella tavalla meihin ja helluntain sanoma on totta vuoden jokaisena päivänä. Psalmin 104 sanoin: ”Kun sinä lähetät henkesi, se luo uutta elämää.”

Saku Lemmetyinen

Kirjoittaja on Juvan seurakunnan kappalainen.