Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Kaksi uutta korontartuntaa ilmaantui Essoten alueella - tilanne on kuitenkin rauhoittumaan päin

Kaksi uutta positiivista koronatestien tulosta on löytynyt Essoten alueelta. Viime ja tämän viikon aikana ilmenneiden tartuntojen johdosta karanteeniin asetettuna on edelleen lähes 200 henkilöä.

–  Tartuntojen jäljitys teki alkuviikosta kovasti töitä ja ainakin toistaiseksi näyttää hyvältä. Varsinkin Mikkelissä laajoja altistumisia aiheuttaneet ketjut vaikuttavat olevan hallinnassa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Tartuntojen jäljityksessä on huomattu, että ihmiset liikkuvat paljon ja tapaavat aiempaa enemmän toisiaan.

–  Karanteeniin asetettuja on paljon ja sieltä voi vielä löytyä jatkotartuntoja. Varmasti heidän lisäkseen on myös muita altistuneita. Siksi on tärkeää hakeutua pientenkin oireiden johdosta koronatesteihin, kehottaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Rokotukset siirtyvät yhä nuorempiin ikäluokkiin. Perjantaina avautui rokotusaikoja 1996 ja sitä ennen syntyneille.

–  Ensi viikolla tulee iso rokote-erä, joten aikoja on nyt paljon tarjolla. Olemme avanneet rokotuksille ilta-aikoja , jotta päivätyössä käyvät pääsevät helpommin rokotuksiin. Myös nuoremmat ikäluokat ovat tiedostaneet hyvin rokotusten tärkeyden ja käyneet ottamassa ensimmäisen annoksen, Gärdström kiittelee.

Noin 65 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen, yli 52 000 henkilöä. Toinen rokoteannos on annettu reilulle 11 300 henkilölle.