Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Viime viikon Superpesis-ottelussa oli mahdollisuus altistua koronavirukselle – Testiin pientenkin oireiden vuoksi, kehottaa Essote

Rokotusajan voivat varata nyt 12–15-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat nuoret.

Juvalla viime viikon torstaina pelatussa Superpesis-ottelussa oli altistumismahdollisuus koronavirukselle, tiedottaa Essote. Ottelussa olleilta alueen ulkopuolisita henkilöiltä on saatu positiivisia koronatestituloksia.

Essoten alueella ei ole ollut uusia koronavirustartuntoja.

Essoten käsityksen mukaan positiivisia koronatestituloksia antaneet olivat ottelun yleisöä. Essote muistuttaa, että nyt on syytä käydä testissä matalalla kynnyksellä ja pientenkin oireiden vuoksi. Myös rokotettujen tule käydä testissä, mikäli oireita ilmenee.

– Tautia voi yhä liikkua Juvankin suunnalla. Flunssaoireistenkin on hyvä käydä testissä ja varmistaa asia, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä toteaa.

Viime viikon torstaina 10. kesäkuuta pelatussa Superpesis-ottelussa kohtasivat Siilinjärven Pesis ja Kiteen Pallo. Ottelua seurasi ilmoituksen mukaan yli 800 katsojaa.

Mikäli uusia tartuntoja ei ilmene, purkautuvat viimeiset eristyksetkin maanantaina.

– Matkailun avautumisen myötä uusia tapauksia ja altistuksia voi tulla. Viimeisimmät tautitapaukset ovat liittyneet juuri matkailuun, Seppälä muistuttaa tiedotteessa.

Rokotukset ovat edenneet myös nopeasti. Essote on laajentanut rokotusajanvarausta 12–15-vuotiaisiin riskiryhmiin. Riskiryhmät ovat samat kuin aikuisilla.

– Edelleen kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat voivat varata rokotusajan. Ykkösannoksia voimme antaa heinäkuussa vain todella pieniä määriä. Nyt kannattaa hankkia suojaa itselleen ja läheisilleen, kun rokotteita on vielä hyvin tarjolla, sanoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.