Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähkölinjalle joutunut oksa aiheutti maastopalon Sulkavalla – Rantasalmen maastopalon sytytti saunan piipusta lentänyt kipinä

Sulkavalla ja Rantasalmella syttyivät maastopalot perjantaina. Sulkavalla maastoa paloi noin puolen hehtaarin verran Niinimäentien maastossa. Päivystävä palomestari Jari Iskanius kertoo, että tuuli oli heittänyt sähkölinjalle oksan, josta lähtenyt kipinä kimposi maahan ja sytytti palon.

Palo levisi pellon reunaan, mutta se ei uhkaa rakennuksia, sillä tuuli puhaltaa toiseen suuntaan. Henkilövahinkoja ei myöskään ole sattunut.

Iskanius kertoi kello 18 aikaan, että pelastuslaitos sammuttaa paloa edelleen, mutta palo on saatu rajattua.

Hälytys tuli kello 16.40.

Rantasalmella paloi ulkovarasto

Rantasalmella maastopalo syttyi Koisuanniementiellä. Vapaa-ajan asuntojen alueella saunan piipusta oli lentänyt maastoon kipinä, joka sytytti metsän palamaan.

Palon alle jäi pieni ulkovarasto, joka tuhoutui täysin. Palo ennätti levitä noin puolen hehtaarin alueelle ja uhkasi saunaa sekä mökkirakennusta. Pelastuslaitos sai suojattua molemmat rakennukset.

Maaston sammutus jatkuu noin kello 20:een asti.

Hälytys tuli kello 17.30.

Uutista on päivitetty kello 19.12 lisätiedoilla Rantasalmen palosta.