Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hilduri avautuu jälleen kesäksi – Näyttelyssä innoittaa luonto

Nukketeatterin tila on siirtynyt käsityöläisten käyttöön.

Viime kesän koronaviruksen vuoksi suljettuna ollut Hilduri avautuu jälleen juhannuksena. Hildurin tilat ovat avoinna seitsemän viikkoa juhannuksesta eteenpäin, eli elokuun puoleen väliin saakka. Toissa vuonna Hildurissa kävi 2 400 vierasta.

Tiloihin on tullut jonkun verran muutoksia. Käsityömyymälä on kasvanut entisen nukketeatterin tiloihin. Hildurissa palvelee myös kahvio, joka toimii sään salliessa myös puutarhan puolella. Vintin kirpputori palvelee myös entiseen tapaan.

Kesän näyttelyn teemana on luonto. Esillä on erilaisia töitä tuohista, risuista, päreistä, pajuista, juurista, puusta ja oljista. Nähtävillä on myös puisia vanhan ajan ja tämän päivän tarve-esineitä, sekä sota-ajan puhdekäsitöitä.

Esillä on myös Veikko Lipsasen luontovalokuvia ja Albin Lipsasen puuveistoksia 1960-luvulta. Vinttikamarissa on puolestaan Juvan taideyhdistyksen Jutakan näyttely. Pihassa ovat Kari Kärkkäisen perhosteokset.