Juvan Partioveikot 70-vuotisjuhlaleirillä Saariselällä – Talkootyöt mahdollistivat upean reissun

Mukana pohjoisessa olivat partiolaisten vanhemmat.

Juvan partioveikot ry on Juvan partiolippukunta, joka perustettiin vuonna 1951. Lippukunta, joka on nyt 70-vuotias. Juhlavuoden kunniaksi päätettiin järjestää viikon mittainen juhlaleiri, joka järjestettäisiin jopa niin kaukana kuin Lapissa, Saariselällä. Majoituspaikkana toimi Lapinhämeen leirikeskus.

Leirille eivät lähteneet pelkästään partiolaiset vaan myös heidän perheensä. Onneksi Lapinhämeen pirtit, Akun pirtti, Ilvespirtti, Polarpirtti, Rantapirtti ja Kelopirtti riittivät majoittamaan koko porukan.

Karu totuus on kuitenkin se, ettei viikon mittainen leiri ole mikään halpa juttu. Rahaa kerättiin talkoilla ja omien tuotteiden myynnillä, kuten kangaskassien ja sytykeruusujen muodossa, yhteisvoimin.

Rahat olivat kasassa, mutta taka-alalla lepäsi yhä huoli; mitä jos Covid-19 virus pilaisi kaiken? Onni suosi juvalaista lippukuntaa, kun leiri voitiin järjestää. Leiri järjestettiin 6. –12. kesäkuuta. Matkaan lähdettiin noin kello 5.00 Katinhännän eli partiokolon pihasta. Matka kesti yli 12 tuntia. Kun viimein saavuttiin leirikeskukseen, kaikkien mielessä varmasti pyöri tutut sanat:

Kimpsut Kampsut Kiepille,

Reput rinkat retkelle,

Lähdetään leirille

Saariselälle!

Ensimmäinen päivä, sunnuntai, vietettiin pirtteihin asettumalla ja uusiin maisemiin tutustumalla. Maanantaina oli Iisakkipään huiputus.

Omalta tuntuvan retken sai valita itse, sillä lenkkejä oli eri mittaisia. Moni sai ensimmäistä kertaa ihailla tunturin päältä kauniita maisemia, ja monet saivat myös maistaa tunturipuron herkullista vettä.

Tiistaina oli vuorossa Saamelaismuseossa käynti ja tällä kertaa pisin lenkki, “päälenkki” oli erämaakirkolle käveleminen, 10 km. Sää oli erittäin kuuma ja se sai ainakin muutaman kävelijän haaveilemaan kylmässä jokivedessä uimisesta.

Keskiviikkona huiputettiin Kiilopää. Huimien maisemien innoittamana moni jaksoi huipulle ja vielä sieltä alaskin. Torstaina kukaan ei mennyt pisintä reittiä, geologista polkua. Monia alkoi jo edellispäivien rankat päiväjotokset painaa, joten se ei ollut mikään ihme.

Torstaina opettelimme kullanhuuhdontaan Tankavaarassa maailmanmestarin opissa, päiväretket suuntautuivat Pienelle Tankavaaralle ja mielenkiintoiselle sotahistorialliselle polulle.

Perjantaina sai itse valita ohjelmansa, osa kävi vaeltamassa tai maastopyöräilemässä ja toiset taas tutustumassa Inariin. Muutama lähti frisbeegolffaamaan siinä missä joku jäi leirikeskukseen.

Koko viikon aikana saunottiin paljon ja uitiin läheisessä joessa, virtaavan joen liu'ut oli monen mielestä parasta. Leiri päättyi yhteiseen iltaohjelmaan, ja kamppeiden pakkaamiseen.

Lauantaina lähdettiin kohti Juvaa kello yhdeksän tienoilla ja matkalla käytiin vielä tutustumassa Suomen Suurpetokeskukseen Kuusamossa. Kun noin kello 23.00 bussi pysähtyi Katinhännän pihaan, oli kaikkien mielessä varmasti ikimuistoinen leiri.

Kiitos kivoista leirimuistoista ja upeasta elämyksestä!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka