Kesäkatu avaa viikonlopun vieton – Kirkonkylällä luvassa markkinatunnelmaa

Myös iltatorit laavukylässä alkavat.

Asiakkaita laavukylän iltatorilla viime kesänä. Aino Räty

Ville Niskanen

Perjantaina Juvan kirkonkylällä on luvassa markkinameininkiä, kun yrittäjien kesäkatu-tapahtuma toteutetaan toisen kerran. Tapahtuman idea on sama kuin viime vuonna, eli kauppiaat tuovat kadulle myyntipisteitä.

– Kuka vaan voi tulla kirkonkylälle myymään, kunhan vaan muistaa ottaa huomioon liikkeiden toimitilat, projektipäällikkö Piia Lampinen muistuttaa.

– Viime vuoden kesäkatutapahtumasta tuli valtavan hyvää palautetta. Sehän syntyi vähän ex tempore, projektipäällikkö Mirjami Laitinen kertoo.

Lampinen ja Laitinen toivovat, että mahdollisimman moni Juvantien yrittäjä ehtisi saada viestin tapahtumasta. Tapahtuma on aamuyhdeksästä iltaviiteen, joten monelle yritykselle se osuu normaaleihin aukioloaikoihin.

Kauppojen lisäksi Juvantien tunnelmaa nostattaa elävä musiikki. Perjantain ohjelmaan osuvat myös Gottlund-viikon tapahtumat, joita kirjastolla on kaksi.

Kirjastolla myydään aamupäivästä yhteen asti poistokirjoja ja tämän jälkeen vuorossa on Gottlund-runokilpailulun voittajan julkaisu.

Muuta ohjelmaa Kesäkadulle tuovat muun muassa rallisimulaattori ja pomppulinna.

Perjantai toimii samalla myös iltatorikauden avauksena. Laavukylän iltatori järjestetään kello 17–19 välisenä aikana. Toreja on neljä, jokaisena heinäkuun perjantaina.

Myyntipaikat iltatorille ovat ilmaisia, mutta ne on varattava kunnan kautta.

Iltatorien yhteydessä järjestetään tänä kesänä myös kaikille avoin ja ilmainen kirpputori. Kirppiksen myyntipaikat tulevat laavujen viereiselle nurmialueelle, ja niitä ei tarvitse varata erikseen.

Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Mukana pitää olla oma pöytä tai viltti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka