Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hartaus: | Seurakunta internetissä – Striimatut jumalanpalvelukset jatkuvat

Koronarajoitteet purkautuvat jälleen ja pääsemme kokoontumaan paikanpäälle kirkkoon ja erilaisiin tilaisuuksiin. Viimeisen vuoden aikana kasvotusten tapaaminen on ollut harvinaista edes kirkonmenoissa.

Sen sijaan internetissä on pyritty järjestämään jos jonkinnäköistä tapahtumaa. On ollut jumalanpalveluksia, hartauksia, raamattuopetuksia, konsertteja, kiikkustuolikaffeja ja etälähetyspiirejä. Nämä toiminnat ovat tuoneet seurakuntamme tilaisuuksiin sellaisia ihmisiä, joita harvemmin näkee kirkonpenkissä.

Olen kuullut myös huolta siitä, että toiminnan ollessa internetissä liian monet jäävät ulkopuolelle. Tätä huolta olen kantanut minäkin. Kovin harva soittelee papille tai on muuten yhteydessä kirkonmeininkien ulkopuolella. Heidän seurakuntakosketuksensa on varmasti vähentynyt. Onneksi nyt pääsemme jälleen kokoontumaan!

Vanha sanonta menee, että kirkon pitää olla siellä, missä ihmiset ovat. Jeesushan siellä jo on. Voisi todeta, että seurakuntamme olisi voinut olla internetissä vahvemmin jo vuosia sitten. Suomalaiset ovat siellä olleet jo vuosia.

Tästä syystä seurakuntamme jatkaa jumalanpalvelusten striimaamista korona-ajan jälkeenkin. Siten tavoitamme enemmän ihmisiä kuin pelkästään kirkkoon paikalle saapuville jumalanpalveluksia pitämällä.

Toisaalta näin apostolien päivän jälkimainingeissa on hyvä muistaa, että seurakunta on ollut internetissä jo pitkän aikaa. Seurakunta on nimittäin aina siellä, missä uskoviakin on paikalla. Seurakunta ei ole jokin instanssi, joka pölähtää paikalle joihinkin suuriin tilaisuuksiin. Seurakunnan vievät mukanaan kaikki seurakuntalaiset, mihin he menevätkin.

Seurakunnalla on siis luonnollisesti etäpisteitä ympäri maailmaa, internetissä ja kaikkialla, missä me vaikutammekin. Ja kaikkialla Jeesus on itse mukanamme, vaikuttamassa rakkautensa kautta tässä maailmassa.

Hän muuttaa meitä ja koko maailmaa ympärillämme, jotta voimme tuntea hänen rakkautensa paremmin.

Seurakunta on mukanamme myös vieraillessamme heillä, jotka kaipaavat päästä kirkkoon koronan keskellä. Joskus ainut seurakuntayhteytemme on uskovien ystävien tapaaminen. Sekin on tärkeää ja Jeesus on luvannut olla siellä, missä kaksi tai kolme on koolla hänen nimessään – siis myös internetin keskusteluissa.

Kirjoittaja on Juvan seurakunnan seurakuntapastori.