Jukajärven uimarannalla sinilevää – Uimista kehotetaan välttämään

Tarkemmat tutkimukset valmistuvat loppuviikosta.

Jukajärven uimarannalla ei suositella uimista sinilevän takia. Tarkempi tutkimus Juvan julkisten uimarantojen veden laadusta valmistuu loppuviikosta. Kari Toiviainen

Kari Toiviainen

Jukajärven uimarannalla on tavattu sinilevää. Uimista kehotetaan välttämään. Tutkimukset Juvan uimavesien laadusta valmistuvat loppuviikosta.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin terveysvalvonta on seurannut Jukajärven uimarannan vedenlaatua. Se on asettanut jo Runonlaulajantien varressa olevalle uimarannalle sinilevästä kertovan varoitustiedotteen. Tiedotteessa kehotetaan välttämään uimista uimarannalla.

Tiedotteen mukaan syanobakteerien eli sinilevän määrä voi vaihdella nopeasti. Syanobakteerit ovat myrkyllisiä. Tämän vuoksi terveysvalvonta kehottaa välttämään uimista Jukajärven uimarannalla. Jo vähäinen syanobakteerimäärä voi aiheuttaa oireita.

Tiedotteessa kehotetaan pitämään lapset pois rannasta sinileväesiintymien aikana. Uimisen jälkeen on syytä käydä vähintään suihkussa peseytymässä. Sinileväpitoista vettä ei pidä käyttää juoma-, pesu- eikä löylyvetenä.

Sosterin terveystarkastaja Mika Merinen sanoo, että Juvan yleisten uimarantojen veden laatua tutkitaan kesän aikana useampaan otteeseen. Tämän viikon alussa uimarannoilta on otettu vesinäytteet. Tulokset valmistuvat loppuviikosta.

Suomen ympäristökeskuksen Syken mukaan sinileväkukintojen määrä on lähtenyt useilla vesialueilla kasvuun lämpimän sään myötä. Tuulen mukana sinilevää on ajautunut myös rantavesiin. Sinileväesiintymät alkoivat runsastua juhannuksen jälkeen, kun helle vauhditti niiden kasvua lämpimissä vesissä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka