Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Essotessa uusia koronatartuntoja 10 – rokotukset laajenivat 12 vuotta täyttäneisiin

Tuhannen koronatartunnan saaneen raja meni rikki viikonloppuna Essoten alueella.

Edellisen tiedon jälkeen Essoten alueella on nimittäin todettu 10 uutta positiivista koronatestien tulosta. Noin puolet tartunnoista löytyi karanteeniin asetettujen joukosta, loput ovat uusia.

Tartuntojen jäljitys on edelleen käynnissä osassa tapauksissa, eikä niiden lähde ole tiedossa.

–  Uusia tartuntoja näyttää ilmenevän hyvin tasaista tahtia. Muutamien henkilöiden tauti vaatii myös sairaalahoitoa, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Essote on päivittänyt jälleen ja tulee todennäköisesti päivittämään lisää altistumispaikkojen listaa. Tartunnanjäljitys ei tavoita kaikkia seuraavissa tapahtumissa käyneitä ja heitä suositellaan hakeutumaan herkästi koronatesteihin, mikäli pieniäkin koronaan viittaavia oireita ilmenee:

Mikkeliläisessä ravintola Fenixissä 5.8. 16.30-22 olleet ovat voineet altistua koronapositiiviselle henkilölle Puumalan Siltakemmakossa 5. ja 6.8. illalla vierailleet ovat voineet altistua useammalle positiiviselle henkilölle

Maanantaista 9.8. lähtien Essote on alkanut tarjota rokotteita kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille.

–  Pääosa lapsista ja nuorista rokotetaan yhteistyössä kouluterveydenhuollon kanssa. Halutessaan lapset ja nuoret voivat ottaa rokotteen myös joukkorokotuspaikoissa, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.