Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hartaus | Erilainen kesäloma - projektimme oli käytännön palvelemista eri seurakunnissa, yhdessä rukoilemista ja Jeesuksesta kertomista

Aila Asikainen

Osallistuin tämän kevään ja kesän The Legacy -projectiin, joka on uuden sukupolven lähetysilmiö. Sen ajatuksena on, että jokaisella on tehtävä ja jokainen ympäristö on lähetyskenttä. The Legacy -projectin tavoitteena on mobilisoida uusi sukupolvi vastaamaan Jumalan kutsuun ja Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn lähettämällä heidät lyhytaikaiseen lähetystyöhön kaikkialle maailmaan.

Olin osana 11 henkilön tiimiä, ja alun perin meidän piti lähteä heinäkuussa Kreikkaan Ateenaan pakolaistyöhön. Paikka, johon olimme menossa ei kuitenkaan koronarajoituksista johtuen voinut ottaa meitä vastaan. Matkasuunnitelma muuttui, ja olimme 10 päivää Turussa ja 3 Närpiössä. Kolme tiimimme jäsenistä oli alle 10-vuotiaita lapsia, joista yksi oma kuopukseni.

Projektimme oli käytännön palvelemista eri seurakunnissa, yhdessä rukoilemista ja Jeesuksesta kertomista. Turussa vietimme muun muassa pari päivää helteisissä puistoissa tarjoten diakoniatyön mehua, vichyä ja kahvia sekä pelaten lasten kanssa. Jaoimme samalla myös Varissuon kirkon tapahtumamainoksia. Sunnuntaina avustimme samaisen kirkon messussa.

Turussa osallistuimme myös yhdessä kaupunginosassa ruokakassien jakamiseen. Närpiössä majoituimme Filadelfia-seurakunnan kirkossa ja osallistuimme heidän kesäpaikkansa töihin.

Seurakunnalla on Nämpnäsin kylässä Strandhem-niminen kesäkahvila, ravintola ja kotieläinpiha, jossa leikitimme lapsia, ruokimme eläimiä ja tiskasimme. Ja minä pääsin omalle erityisosaamisalueelle; sain kitkeä ja lannoittaa kasvimaan ja kukkapenkit.

Koska Jumala on rakastanut meitä ja antanut meille paljon, jaamme siitä muille.

Matka opetti monenlaista vapaaehtoistyöstä, vieraanvaraisuudesta ja kristittyjen yhteydestä. Tiimimme jäsenet sekä vastaanottavat seurakunnat edustivat monia eri kirkkokuntia ja herätysliikkeitä.

Päällimmäisenä ei jäänyt mieleen erimielisyydet oppikysymyksistä vaan se, mikä meitä yhdistää. Meitä kaikkia yhdistää Jeesus ja hänen antamansa käsky mennä ja tehdä.

Koska Jumala on rakastanut meitä ja antanut meille paljon, jaamme siitä muille. Toinen toisillemme, mutta ennen kaikkea heille, jotka eivät Jeesusta vielä tunne.

Kirjoittaja on Juvan

seurakunnan

lähetyssihteeri.