Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salajärven vedenottamon laiterikko vesiongelman syy – Keittokehotus jatkuu varmistavana toimenpiteenä

Alavesisäiliöön on voinut päästä hulevettä.

Salajärven vedenottamon laiterikko on paljastumassa Juvan vesihuollon ongelman syyksi. Laiterikon takia alavesisäiliöön on voinut päästä hulevettä.

Nyt alavesisäiliö on tyhjennetty, puhdistettu ja desinfioitu. Puhdistustoimien yhteydessä on lisäksi havaittu ennalta tuntematon säiliöhalkeama. Salajärven vedenottamossa on huomattu tuntematon rakennerikkouma ja sen vuoksi sadevettä on voinut päästä kalkkikivialtaaseen. Rakennerikkouma on nyt tilapäisesti korjattu.

Salajärven vesilaitoksen valmistuneissa lähtevän veden näytteissä 12.8.–19.8. ei ole havaittu poikkeamia. Se kertoo siitä, että laitoksen UV-desinfiointilaite sekä käynnistetty klooraus toimivat. Varmistavana toimenpiteenä veden keittokehotus kuitenkin jatkuu, kunnes korjaustoimenpiteet ovat valmistuneet ja niiden vaikuttavuus on varmistettu myös laitoksen sisäisellä näytteenotolla.

Juvalla käytetään nyt varavedenjakelussa Murtosen vedenottamon talousvettä. Sen laatua valvoo terveystarkastaja. Murtosen vesi ei yksin riitä Juvan tarpeisiin. Suurin osa Juvan talousvedestä pumpataan Kaukalovuoren vesilaitokselta. Se toimii normaalisti, mutta Kaukalovuoren vesi kulkee kuitenkin Salajärven vesilaitoksen läpi. Sen takia kloorausta ja keittokehotusta on tarpeen jatkaa koko verkoston alueella.

Juvan vesiongelma paljastui maanantaina (16.8.) ja siitä lähtien vesijohtoverkoston piirissä olevia on kehotettu keittämään ruoka- ja kahvivettä viisi minuuttia.

Juttua muokattu 22.8.2021 klo 13.24: korjattu valokuvan ottajan nimi Kari Toiviaiseksi.

Juttua muokattu 23.8.2021 klo 8.50: korjattu lausetta Murtosen veden käytöstä. Murtosen vettä käytetään varavedenjakelussa.