Vedenkeittokehotus puretaan aikaisintaan lauantaina – Salajärven vedenottamo on korjattu ja desinfioitu

Vesinäytteitä otetaan nyt päivittäin.

Juvan Salajärven vedenottamon muutos-, korjaus- ja desinfiointitoimenpiteet on saatu valmiiksi tiistaina. Juvan vesihuollon häiriötilanne aiheutui laitoksessa ilmenneistä vioista. Ennen toimenpiteitä Salajärven laitoksen käsittelyjärjestelmissä todettiin koliformisia bakteereja.

– Eilen saatiin valmiiksi laitoksen sisäinen ohitusjärjestely sekä alavesisäiliön halkeaman paikkaus. Tämän jälkeen alavesisäiliö tyhjennettiin ja tehopuhdistettiin viime yönä, Järvi-Saimaan Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Jyri Eskelinen sanoo tiedotteessa.

Järvi-Saimaan Palvelut Oy huolehtii Salajärven vesilaitoksen ylläpidosta.

Sen sijaan Salajärveltä lähtevissä vesinäytteissä ei ole koliformisia bakteereja ja enterokokkibakteereja 16.–22.8. välisenä aikana. Tiedotteen mukaan tämä kertoo siitä, että UV-desinfiointilaite ja klooraus toimivat. Koliformisia bakteereja voi esiintyä maaperässä, pintavesissä ja sadevedessä.

Terveystarkastajan asettama keittokehotus voidaan purkaa, kun kolme peräkkäistä näytettä on puhtaita. Juva tiedottaa, että näytteitä otetaan nyt päivittäin sekä Salajärven vesilaitokselta ja jakeluverkostosta. Näytteiden analysointi vie sen verran aikaa, että veden keittokehotus voidaan purkaa aikaisintaan lauantaina.

Seuraava tiedote vesitilanteesta tulee viimeistään perjantaina 27.8. kello 16.

Juttua muokattu 24.8.2021 klo 14.33: Korjattu kunnan tiedotteessa ollut virheellinen päivämäärä oikeaksi. Näytteissä ei ole ollut bakteereja 16.-22.8. välisenä aikana, eikä 12.-22.8.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka