Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Juvallakin pääsee koronarokotukseen ilman ajanvarausta – Kunnassa myös koronatartunta

Rokotuksia on tarjolla 8. syyskuuta.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin Essoten alueella on havaittu keskiviikon jälkeen 12 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on Juvalla, Mikkelissä ja Mäntyharjussa. Kuntakohtaisia tartuntalukuja Essote ei tiedota, mutta Helsingin Sanomien mukaan Juvalla olisi yksi uusi tartunta.

Juvalla koronavirukselle on voinut altistua sunnuntaina 22. elokuuta kello 17–19 S-marketissa ja seuraavana maanantaina 23. elokuuta kello 10–11 välisenä aikana K-supermarketissa.

– Tartunnat painottuvat nyt lapsiin. Ikäluokka on muuttunut nopeasti parissa viikossa, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä toteaa.

Altistumisia on Essoten mukaan tullut erityisesti kouluissa.

– Jatkossa nostamme myös koulut altistumispaikkojen listalle nettisivuille, vaikka tavoittelemme ensisijaisesti henkilökohtaisesti oppilaitoksissa altistuneita henkilöitä, sanoo Seppälä tiedotteessa.

Myös Mikkelissä viime viikolla järjestetyssä Pomppumaailma-tapahtumassa vierailleiden joukossa on ilmennyt useita tartuntoja.

– Pomppumaailmassa käyneille suosittelen vahvasti pienistäkin oireista hakeutumaan koronatestiin ja välttämään oireisena kaikkia kontakteja, sanoo Seppälä.

Essoten rokotukset jatkuvat kakkosrokotuksiin painottuen. Ykkösrokotteille annetaan aikoja nyt noin kahdeksan viikon päähän, Essote tiedottaa.

Essote jatkaa myös ajanvarauksettomia walk in-rokotuksia. Juvalla rokotuksen voi saada ilman ajanvarausta keskiviikkona 8. syyskuuta kello 16–18 välisenä aikana.

– Tuolloin voi hakea ensimmäisen rokotteen, tai tehosterokotteen, mikäli ensimmäisestä rokotuskerrasta on kulunut kahdeksan viikkoa, kertoo Seppälä.

Juttua muokattu 27.8.2021 klo 15.16: korjattu ykkösrokotteiden aikaa. Rokotteen saa kahdeksan viikon päästä.