Alkuviikolla 11 koronavirustartuntaa – kiihtymisvaihe jatkuu Essoten alueella

Maanantain 30.8. jälkeen Essoten alueella on todettu 11 koronavirustartuntaa. Yli puolet tapauksista löytyi karanteenissa jo olleilta.

– Mikkelissä vanhojen tanssien jatkoille osallistuneilta on löytynyt koronatapauksia, kaikkien tanssitapahtuman jatkoille osallistuneiden pitää hakeutua pienistäkin oireista testiin välittömästi, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kahden viime päivän testimäärät yksistään Mikkelissä ovat olleet liki 800 testiä, mutta nyt ruuhka alkaa helpottaa ja vapaita aikoja löytyy netistä. Käytössä on silti Mikkelissä edelleen kaikki kolme testipistettä keskussairaalalla. Tartunnanjäljitys on kovasta kuormasta huolimatta pysynyt tilanteen tasalla.

– Tilanteen hoitaminen vaatii tällä hetkellä huomattavasti resursseja ja vaikuttaa merkittävästi Essoten palveluiden tuottamisen lisäksi kuntien talouteen. Onkin hyvin tärkeää, että valtioneuvosto pitää kiinni linjauksestaan täysimääräisistä korvauksista kunnille, muistuttaa terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina ja päätti pitää epidemiavaiheen ennallaan kiihtymisvaiheessa, joka alkoi 13. elokuuta. Myös suositukset säilyivät ennallaan, eli kasvomaskia suositellaan käytettävän laajasti kodin ulkopuolella ja ravitsemusliikkeissä oman pöytäseurueen ulkopuolella.

Koronarokotuksien ajanvarauksettomia Walk in -tilaisuuksia on luvassa torstaina Mikkelissä XAMK:lla ja ensi viikolla Juvalla, Mäntyharjulla ja Kangasniemellä. Näissä tilaisuuksissa saa ilman ajanvarausta ensimmäisen koronarokotteen tai aikaistetun kakkosrokotteen, jos ykkösrokotteesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa:

To 2.9. klo 9.00–15.00 XAMK, Mikkelin kampus D-rakennus, liikuntasali, Patteristonkatu 3

Ke 8.9. klo 16.00–18.00 Juva

Ke 8.9. klo 15.00–16.30 Mäntyharju

To 9.9. klo 15.00–17.00 Kangasniemi

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka