Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastine Juvan Lehden juttuun 26.8.2021 Vesiongelman kriisitiedottaminen ontui

Juvan Lehdessä julkaistiin 26.8.2021 toimittaja Kari Toiviaisen kirjoittama juttu Vesiongelman kriisitiedottaminen ontui. Haluamme oikaista jutussa olleet virheet.

Juvan kunnanhallitus ei pitänyt kunnanhallituksen ylimääräistä kokousta 23.8.2021, vaan kyse oli kunnanhallituksen talousseminaarista. Seminaarissa tehtiin linjauksia vuoden 2022 talousarvion laadinnasta. Seminaarissa keskusteltiin myös ajankohtaisista asioista, joita mm. meneillään oleva vesihuollon häiriötilanne on.

Häiriötilanteen tiedottamisesta ovat vastanneet yhteistyössä Juvan kunta vesilaitoksen omistajana, Järvi-Saimaan Palvelut Oy vesilaitoksen operaattorina sekä Sosterin ympäristöterveydenhuolto valvovana viranomaisena. Yhdessä heti alkuun linjattiin, että tiedottaminen perustuu faktoihin. Sen mukaisesti on tiedotettu kulloinkin ajankohtaisista asioista. Mm. sunnuntaina tiedotettiin häiriön syy heti, kun se oli varmistunut.

Jokainen häiriötilanne kunnassa analysoidaan jälkeenpäin mukana olleiden toimijoiden kanssa. Tämän vesihuollon häiriötilanteen osalta toimitaan samoin. Näin pyritään varmistamaan se, että jatkossa voimme toimia aiempaa paremmin vastaavissa häiriötilanteissa.

Mervi Simoska , kunnanjohtaja

Vesa Kankkunen , tekninen johtaja

Antti Kinnunen , hallintojohtaja