Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

12 koronatartuntaa – kakkosrokotteen voi aikaistaa kuuden viikon rokotusväliin

Essoten alueella on todettu keskiviikon 1.9. jälkeen kaksitoista uutta koronavirustartuntaa. Viikon mittaan esiin on tullut laajoja tartuntaketjuja ja koululuokka-altistumisia.

– Jäljityksemme on toiminut tehokkaasti ja tartuntaketjut näyttävät olevan hallinnassa. Valtaosa tartunnoista ilmenee rokottamattomilla tai yhden rokoteannoksen saaneilla. Silti myös kahden rokoteannoksen läpi tulee viikoittain yksittäisiä tartuntoja, kertoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Sairaalahoidossa ei tällä hetkellä ole yhtään potilasta akuutin koronataudin vuoksi. Koronanäytteenotto ja tartunnanjäljitys jatkuu vilkkaana. Essoten nettisivujen altistumispaikkojen listauksessa kirjataan myös koulut, vaikka niiden osalta altistumisista ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.

Koronarokoteannosten välistä aikaa on Essotessa pudotettu kuuteen viikkoon. Tähän asti rokotusväli oli vähintään kahdeksan viikkoa.

– Halutessaan toista rokoteannosta voi nyt aikaistaa, jos ensimmäisestä annoksesta on kulunut kuusi viikkoa. Aikaistaminen onnistuu varaamalla kakkosrokotteelle uuden ajan itse nettiajanvarauksesta tai saapumalla ilman ajanvarausta walk in -rokotukseen, joiden ajankohdat löytyvät nettisivuiltamme, pandemiapäällikkö Hans Gärdström vinkkaa.

Ensimmäisen koronarokoteannoksen on ottanut jo liki 79 prosenttia koko Etelä-Savon väestöstä ja kakkosrokotteenkin lähes 64 prosenttia. 12 vuotta täyttäneistä eli kaikista, joita tällä hetkellä voidaan rokottaa, Etelä-Savon alueen prosentit ovat 86,4 ja 69,7.

Tulevat walk in -rokotustilaisuudet:

Ke 8.9. klo 16.00–18.00 Juva

Ke 8.9. klo 15.00–16.30 Mäntyharju

To 9.9. klo 15.00–17.00 Kangasniemi