Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Viikonloppuna Essoten alueella todettiin 10 uutta tartuntaa - karanteenissa yli 250 ihmistä

Lauantain ja sunnuntain aikana sote-yhtymä Essoten toimialueella löytyi 10 uutta koronavirustartuntaa. Suurin osa niistä todettiin mikkeliläisillä. Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo tiedotteessa, että tartuntamäärät ovat tasaantuneet 2–5 uuteen tartuntaan päivässä.

– Altistuneiden määrät ovat kuitenkin huomattavan suuria. Viikonloppuna karanteeniin asetettiin yli 250 henkilöä, ja osan kontaktointi on vielä kesken.

Kaksi rokoteannosta saaneiden osuus kasvaa Essoten alueella tasaisella tahdilla, lähemmäs yhden rokotteen saaneiden osuutta. Toisen rokoteannoksen ottamisajan saa jo kuuden viikon päähän ensimmäisen rokotteen ottamisesta.

Pandemiapäällikkö Hans Gärdströmin mukaan nyt yli 70 prosenttia yli 12-vuotiaista eteläsavolaisista ovat saaneet kaksi rokotetta.

– Aloitimme kaikkien 12 vuotta täyttäneiden rokottamisen neljä viikkoa sitten. On hyvät mahdollisuudet saavuttaa 80 prosentin kattavuus kahdesti rokotetuissa 12-vuotiaissa lokakuuhun mennessä.

Essote järjestää lähipäivinä maakunnassa walk in -rokotustilaisuuksia, joissa voi käydä ottamassa ensimmäisen tai toisen rokotteen ilman ajanvarausta. Rokotustilaisuudet ovat keskiviikkona 8. syyskuuta Mäntyharjussa kello 15–16.30 ja Juvalla kello 16–18 sekä torstaina 9. syyskuuta Kangasniemellä kello 15–17.

Koko Suomessa on raportoitu 408 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) maanantaina.

Tällä viikolla Mäntyharjussa, Juvalla ja Kangasniemellä voi hakea rokotteen ilman ajanvarausta.