Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lastenkulttuurikeskus Verson satutuokiot tuovat Juvan syksyyn tarinoiden taikaa - ensimmäinen satutuokio ensi viikolla

Lastenkulttuurikeskus Verson satutuokiot sekä Toukkien tarinatuokiot pyörähtävät käyntiin Juvan kirjastolla 15. syyskuuta.

Satujen pariin kokoonnutaan kerran kuukaudessa keskiviikkoisin. 0-3-vuotiaille suunnattu Toukkien tarinatuokio aloittaa kello 9-9.30 ja tätä seuraa 3-6-vuotiaille suunnattu satutuokio kello 10-10.45. Lapset osallistuvat aikuisseuralaisensa kanssa.

Lastenkulttuurikeskus Verso haluaa satutuokiotoiminnallaan pitää yllä lastenkirjallisuuden merkitystä ilon ja elämysten lähteenä.

–  Verson lastenkulttuurityössä lukeminen, tarinointi ja loruttelu ovat erityisessä asemassa. Lapselle lukeminen ja tarinan äärelle pysähtyminen ovat tärkeitä asioita mielikuvituksen ja kielen kehittymisen kannalta, kulttuurikeskus toteaa tiedotteessaan.

–  Lastenkulttuurin tärkeä näkökulma on lapsen oman taiteellisen toimijuuden tukeminen, joten lapsille annetaan tilaisuuksia omien sanallisten tuotosten esiintuomiseen muun muassa sadutuksen, kielellä leikittelyn tai yhteisöllisen tarinankerronnan avulla.

Verson mukaan satutuokiot ovat monitaiteisia, ja satutuokiotoiminta on kehitetty lasten ja aikuisten yhteiseksi kokemukseksi tarinoiden ja taiteen parissa.

–  Satutuokioilla alle kouluikäiset lapset pääsevät heittäytymään satujen maailmaan ja tutustumaan tarinoihin taidekasvattajan johdolla. Satuilun lisäksi osallistujat saavat vaihtelevasti kokeilla kädentaitoja ja kuvataidetta, liikkua, runoilla, musisoida ja tarinoida. Toisinaan satutuokiot sisältävät teatterillisia elementtejä.

Juvalla satutuokioita ohjaa Tuomo Salmela.

15.9. Toukkien tarinatuokio klo 9-9.30, Satutuokio klo 10-10.45; 13.10 Toukkien tarinatuokio klo 9-9.30, Satutuokio klo 10-10.45; 10.11. Toukkien tarinatuokio klo 9-9.30, Satutuokio klo 10-10.45.