Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juvan Vehmaan eritasoliittymä käyttöön - liittymä otetaan käyttöön kuitenkin vaiheittain

Valtatie 5:n rakennushanke Juvan ja Mikkelin välillä on edennyt aikataulussaan, ja Nuutilanmäki-Juva-osuus tiestä alkaa valmistua. Torstaina 23. syyskuuta otetaan liikenteelle Vehmaan eritasoliittymä Juvalla.

– Eritasoliittymän alueella tehtiin kesän 2021 aikana kaistajärjestelyitä, ramppimuutoksia ja sillan alle rakennettiin tukimuuri mahdollistamaan rampin sijoittaminen lähemmäksi sillan rakenteita. Kaistajärjestelyt ja muutokset rampeissa mahdollistavat turvallisemman ja sujuvamman liikkumisen Vehmaan eritasoliittymän alueella, kertoo projektipäällikkö Harri Liikanen Väylävirastosta.

Vehmaan eritasoliittymä avataan liikenteelle vaiheittain Viitostiellä eritasoliittymän kohdalla vielä tehtävien päällystys- ja viimeistelytöiden vuoksi.

Ensimmäisessä vaiheessa valtatien liikenne ohjataan eritasoliittymän läpi väliaikaisin liikennejärjestelyin.

Myös eritasoliittymän rampit ja Viitostien risteävä liikenne Vehmaan eritasoliittymän sillan kautta Pieksämäen ja Savonlinnan suuntaan avautuvat liikenteelle.

Jalankulun ja pyöräilyn uusitut väylät aukeavat, ja toukokuussa urakan vuoksi siirretyt bussipysäkit palaavat lopullisille sijainneilleen.

Lopullisesti eritasoliittymä avautuu samaan aikaan koko Nuutilanmäki-Juva-osuuden kanssa. Avaaminen tapahtuu arviolta lokakuun puolessa välissä. Tarkka ajankohta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Mikkeli-Nuutilanmäki-osuus tiestä valmistui heinäkuussa 2021. Koko Mikkeli-Juva-tiehanke valmistuu kesällä 2022, kun Nuutilanmäki-Juva-osuus saa lopullisen päällysteensä.