Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistokirjoitus | Pentti Pulkkinen 1935 - 2021

Isäni Pentti Pulkkinen on poistunut keskuudestamme. Sairaus vei miehen voimat loppuun nopeassa tahdissa.

Pentti Pulkkinen syntyi 14.8.1935 ja menehtyi 8.9.2021. Hän teki pitkän uran yhteisten asioiden hoitamisessa Juvalla esimerkiksi kirkkovaltuustossa, kunnanvaltuustossa ja kunnanhallituksessa.

Pentti syntyi suureen kymmenen lapsiseen perheeseen. Elämä ei ollut aina ”ruusuilla tanssimista”, ja niinpä lapset joutuivat muun muassa koulupäivän jälkeen kiertämään kylän talojen ovilla pyytämässä leipäpalaa nälkäänsä.

Ilo oli suuri, jos joku ystävällisesti tuon leipäpalan antoi. Aina vastaanotto ei ollut ystävällinen.

Esimerkiksi näillä lapsuuden muistoilla oli varmaan suuri vaikutus Penan ajatusmaailmaan, joka oli että huonompiosaista pitää aina auttaa. Kun joltakin avunpyyntö tuli isä oli aina valmis lähtemään asialle.

Kun isä käveli kirkonkylällä, juttua riitti kaikille vastaantulijoille, oli kulkija kuka tahansa. Myös niin sanotut laitapuolen kulkijat hän muisti jututtaa. Se että me lapset nautimme ihmisten kanssa juttelusta ja asiakaspalvelusta, on varmaan tarttunut tuosta isän ajatusmaailmasta. Kiitos siitä, isä.

Pentin sauna tuli monelle tutuksi. Sauna oli isän kommunikaatiokeskus, ja juttuja riitti.

Pentin sauna tuli monelle tutuksi. Sauna oli isän kommunikaatiokeskus, ja juttuja riitti. Saunojia oli kaikista yhteiskuntaluokista, niitäkin joilla viran puolesta on oma autonkuljettaja.

Näissä illoissa sain välillä mukana olla, ja niistä oppi että ihmiset ovat samanlaisia, kun tittelit heitetään pois ja istutaan saunan lauteille. Ja tämähän se isän ideologia oli.

Toivottavasti tämä isä-Pentin ihmisten tasapuolinen ja suvaitsevainen kohtelu olisi esimerkkinä meille kaikille.

Kun käytin isän elokuussa viimeiseksi jääneellä lääkärikäynnillä Mikkelissä, hän sanoi paluumatkalla että kalalla pitäisi vielä päästä käymään.

Nyt toivon että isä pääsee käymään onkireissulla tuttujen kalakavereiden Martin ja Ollin kanssa, siellä jossakin.

Ismo Pulkkinen

Kirjoittaja on Pentti Pulkkisen poika.