Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hartaus | Kolmijalkainen kettu ja Jeesus - "Mennään ja tehdään rohkeasti Jeesuksen lähettäminä"

Vanha tarina kertoo ihmisestä, joka kulki viidakon halki ja näki siellä raajarikon ketun. ”Miten tuo kettu pysyy hengissä”, hän ihmetteli mielessään. Hetken kuluttua hän näki tiikerin saapuvan paikalle saalista suussaan. Tiikeri söi ensin itsensä kylläiseksi ja jätti loput saaliista ketulle. Seuraavanakin päivänä Jumala ruokki ketun saman tiikerin välityksellä.

Tilannetta katsoessaan ihminen ihasteli mielessään Jumalan suuruutta ja sanoi itselleen: ”Minäkin käyn lepäilemään johonkin rauhalliseen paikkaan ja luotan täysin siihen, että Jumala pitää huolen kaikesta, mitä tarvitsen”. Näin hän tekikin ja lepäili rauhallisessa paikassa monen päivän ajan, mutta mitään ei tapahtunut. Ihminen oli nälästä jo pahasti riutunut, kun hän kuuli äänen sanovan: ”Sinä, joka vaellat eksyksissä, avaa silmäsi ja näe totuus! Seuraa tiikerin esimerkkiä ja lopeta raajarikon ketun jäljitteleminen”.

Jotain tuollaista tapahtuu minullekin aika-ajoin. Maailmassa ja ihan tässä lähelläkin, on paljon hätää ja minä esitän painokkaan kysymyksen Jumalalle: ”Miten sinä voit sallia tämän? Miksi et tee asialle mitään?” Saan aikani puhista itsekseni, kunnes mielessäni kuulen Jumalan sanovan: ”Olenhan tehnyt asialle mitään. Minähän loin sinut.”

Näin se on. Yksi vaikeimpia asioita elämässä on vastuun kantaminen ja yksi helpoimmista on vastuun sysääminen toisille – viime kädessä Jumalalle. Näin on tapahtunut kautta ihmisen historian heti syntiinlankeemuksen jälkeen.

Jos sinua kiinnostaa, niin voit lukea siitä Raamatusta ensimmäisestä Mooseksen kirjasta (1. Moos. 3:1-13).

Vastuun siirtäminen on ihmiselle ”lajityypillistä”, mutta siihen meidän ei kannata jäädä piehtaroimaan niin mukavalta kuin se tuntuisikin. Jeesuksen sanat Uuden testamentin puolella haastavat meitä olemaan aktiivisia ja katsomaan ympärillemme. ”Menkää ja tehkää” sanoi Jeesus (Matt. 28:19).

Rauhoitu hetkeksi, sulje silmäsi ja hengitä muutama kerta syvään.

Rauhoitu hetkeksi, sulje silmäsi ja hengitä muutama kerta syvään. Rukoile Jeesusta ja kysy, missä sinä voisit olla hänen silminään, korvinaan, suuna, käsinä tai jalkoina. Kenen luokse hän haluaisi sinut lähettää? Vaikka itse et pystyisi fyysisesti liikkumaan esimerkiksi ruumiisi rajoitteiden vuoksi, sinullekin löytyy tehtävä.

Mennään ja tehdään rohkeasti Jeesuksen lähettäminä, silloin pääsemme toteuttamaan oman elämämme tarkoitusta aidoimmillaan.

Kirjoittaja on Juvan seurakunnan kirkkoherra.