Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Juvalaisen Ano Turtiaisen johtama puolue on tehnyt rikosilmoituksen lehteä kohtaan - "Ketään ei saa syrjiä, ei ketään"

Juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen ja eduskuntapuolue Valta kuuluu kansalle on perjantaina tehnyt rikosilmoituksen Ilta-Sanomien toimittaja vastaan.

Toimittaja kirjoitti kommentissaan niistä ihmisistä, jotka eivät ota koronarokotetta.

Puolueen mukaan kirjoitusta ei voi tulkita kuin yhdellä tavalla eli rokottamaton väestönosa on rasite koko terveydenhuoltojärjestelmälle.

Valta kuuluu kansalle -puolue muistuttaa, että yhdenvertaisuuslain mukaan ketään ei saa syrjiä eli asettaa eriarvoiseen asemaan terveydentilan perusteella. Puolueen mielestä oikeusvaltiossa on syytä tutkia, onko toimittaja rikkonut myös rikoslain kiihottamispykälää.

–  Selvästikin toimittaja on pyrkinyt kirjoituksellaan rokottamattomien julkiseen mustamaalaamiseen. Joka tapauksessa kirjoitus on omiaan aiheuttamaan halveksuntaa ja jopa vihaa rokottamatonta väestönosaa kohtaan.

Ano Turtiaisen puolue vaatii lehteä poistamaan kirjoituksen verkkosivuilta ja pyytää poliisia tutkimaan, onko toimittaja syyllistynyt yhdenvertaisuuslain tai muun lain rikkomiseen tai rikoslain mukaiseen rikokseen.

– Sananvapauden puitteissa minulla on erittäin korkea kynnys tehdä rikosilmoituksia, sillä itseäni pyritään jatkuvasti syyttämään sanoistani. Tällä hetkellä media on maailmanlaajuisesti jakamassa ihmiset kahteen kastiin, ja toimittajan mielestä rokottamattomat ovat toisen luokan kansalaisia. Tähän törkeyteen on pakko puuttua. Ketään ei saa syrjiä, ei ketään, ja nyt jos koskaan kaikkien vastuullisessa asemassa olevien on oltava yhdistämässä ihmisiä eikä lietsomassa heitä toisiaan vastaan, Ano Turtiainen toteaa puolueen tiedotteessa.