Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Diplomaattista kruisailua vai turvallista liikennöintiä - kaksi herrasmiestä on innostunut kirjoittelemaan Viitostien olemuksesta

Kaksi herrasmiestä on innostunut kirjoittelemaan Viitostien olemuksesta Juvan Lehdessä. Virkistävää, sillä yleensä me tavalliset purnarit metelöimme milloin mistäkin. Toki meilläkin on usein tarkoituksena nostaa joku asia pramille ja katsoa kehen kalahtaa.

Kunnioitan suuresti sekä ensistä diplomaatti Antti Kuosmasta että emeritus kunnanjohtaja Heikki Laukkasta. Kengännauhojen sitomisvertaus ei kaukana ole. Siitä huolimatta sotken pakkaa vähän minäkin.

Kumpikaan herroista ei nimittäin puuttunut kunnolla kaikkein tärkeimpään asiaan: liikenneturvallisuuteen.

Ei ole kaukana se 10-vuotisjakso kun Juva-Mikkeli-välillä kuoli niin paljon ihmisiä, että olisi riittänyt arkku joka kilometriä kohti. Siis arkku ja kilometri! Liittymiinkin olisi vielä riittänyt omat arkkunsa.

Tavarat ovat nyt kumipyörillä, ja niiden on liikuttava paikasta toiseen mahdollisimman turvallisesti. Myös talviliukkaiden aikaan. Uusi Vitostie on varmasti turvallisempi kuin entinen.

Jos laaja aukea ahdistaa, voi mainiosti kruisailla vanhaa Vitostietä pitkin, mutta itse menen sinne korkeintaan fillarilla.

Ari Rautio

Juva

Kirjoita Juvan Lehteen: toimitus@juvanlehti.fi, Piikkiläntie 2-4, 51900 Juva.