Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hartaus: God said go – Jumala sanoi mene

Taisin jo jossakin hartauskirjoituksessani kertoa olleeni aktiomatkalla viime kesänä. Eli lyhyessä lähetystyössä palvelemassa lähimmäisiä ja kertomassa Jeesuksesta Turun ja Närpiön seudulla. Muistona tuolta matkalta minulla on T-paita, jossa lukee: ”God said go. I will go” Eli suomeksi: ”Jumala sanoi mene. Minä menen.”

Raamattu kertoo monista henkilöistä vuosituhansien ja -satojen ajalta, joille Jumala sanoi: ”Mene!”. Käskyyn liittyi useammanlaisia toimeksiantoja ja määränpää saattoi olla kaukana. Eikä ollut mitenkään itsestään selvää, että ihminen otti Jumalan menokehotuksen mukisematta vastaan. Jeremia epäili olevansa liian nuori puhumaan, Aamos muistutti olevansa vain maanviljelijä ei profeetta eikä edes profeetan oppilas ja Joona suorastaan lähti karkuun Jumalan antamaa tehtävää.

Joonalle kävi varsin köpelösti, kun uhmasi Jumalaa vastaan; laiva, jolla hän pakeni, joutui myrskyyn ja lopulta Joona tuli heitetyksi mereen, mistä ihmeellisesti pelastui suuren kalan nielaisemana. Lopulta Jumala kuitenkin näytti, että antaessaan tehtävän hän pitää kyllä huolen. Jeremialle Jumala vakuutti, ettei tarvitse olla yksin vaan hän antaa oikeat sanat. Yleensä jokaisessa kohdassa, missä Jumala lähettää jonkun, antaa hän myös lupauksen siitä, että on mukana matkassa tukena ja turvana.

Minä en muista koskaan kuulleeni suoraan Jumalan ääntä, joka käskisi mennä. Mutta Jeesuksen antama lähetyskäsky on jo vuosikausia kulkenut sydämessä mukana. Välillä kevyemmin, välillä melkein käskyttämällä, että ”Ala nyt jo mennä siitä!” Jeesus käskee mennä ja tehdä, mutta lupaa olla kanssani kaikkina päivinä maailman loppuun asti.

Minun tehtäväni ei ole ollut mennä ihan maailman ääriin saakka vaan olla mahdollistamassa se, että jotkut muut voivat niin tehdä. En ole ollut omin käsin auttamassa jossakin kaukana, mutta toivottavasti olen pystynyt olemaan avuksi tässä lähellä.

Ehkä kaikkein rohkein rukous, jonka tiedän, on vanhan testamentin Jesajan sanoma lause: ”Tässä olen, lähetä minut.” Tahtoisin tänäänkin uskaltaa sanoa noin, vaikken ihan tarkkaan tiedä mihin se johtaa. Mutta siitä, olen varma, että lähettäjäni on kanssani joka ikinen hetki.

Kirjoittaja on Juvan seurakunnan lähetyssihteeri