Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essotella on valmius nopeastikin laajentaa koronarokotuksia THL:n suositusten mukaisesti – "Toki se kuormittaa palveluitamme"

THL suosittelee kolmatta rokotusta nyt kaikille aikuisille sekä riskiryhmiin kuuluville 5–11-vuotiaille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi torstaina suosituksen koronavirusrokotusten kolmannen annoksen jakamisesta kaikille 18 vuotta täyttäneille, joilla on kulunut vähintään viisi kuukautta koronarokotuksen toisesta annoksesta.

– Meillä Essotessa on valmius nopeastikin laajentaa koronarokotuksia THL:n suosituksen suunnassa. Toki se kuormittaa palveluitamme, mutta näen tärkeänä edetä rokotuksissa, terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä sanoo tiedotteessa.

Essotessa kolmannen koronarokoteannoksen ottaminen on edellyttänyt tähänkin asti ajanvarausta. Ajanvaraus tulee koskemaan myös uusia kolmannen annoksen kohderyhmiä.

– Uudet kohderyhmät tarkoittavat alueellamme noin 20 000 uutta rokotettavaa, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Essote tiedottaa lähipäivinä tarkemmin kolmannen rokoteannoksen jakelun ja ajanvarausten aloittamisesta.

THL suosittelee myös koronarokotusten aloittamista 5–11-vuotiaille, jotka kuuluvat taustasairauksien perusteella THL:n määrittelemiin riskiryhmiin. 5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua valmistetta. Euroopan komissio myönsi lapsille tarkoitetulle Comirnaty-valmisteelle myyntiluvan 25.11.2021. Tämänhetkisen arvion mukaan rokotteita voidaan saada maahan joulukuun puolivälissä.

Myös 5–11-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotusten ajanvarauksen avaamisesta tiedotetaan erikseen, kun lapsille tarkoitetun Comirnaty-rokotteen saatavuudesta on varmuus.