Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Hartaus | Jeesus herättää uskon - "Jumalan sana löytää usein tiensä sinne missä sitä kulloinkin tarvitaan´"

Usko Jeesukseen on tärkeä asia, mutta sen syntyminen saattaa meitä kuitenkin askarruttaa.

Kerron tässä yhden konkreettisen esimerkin siitä. Toivottavasti se ainakin osaltaan auttaa meitä ymmärtämään tuota asiaa.

Eräs kaivostyöläisen tyttö innostui kovasti lukemaan raamattua, lähinnä uutta testamenttia.

Isä näki tyttärensä halun viettää aikaa tuon kirjan parissa ja kielsi häneltä sen lukemisen. Tyttö kuitenkin jatkoi lukemista, mutta teki sitä salaa koulusta tultuaan, kun isä oli vielä töissä.

Kerran isä tuli kuitenkin käymään kotona kesken päivää ja löysi tyttärensä jälleen lukemasta tuota kirjaa. Silloin hän suuttui ja otti tuon Uuden Testamentin tytöltä, laittoi sen taskuunsa ja palasi työmaalleen.

Kun hän oli palannut kaivokseen, sattui siellä kuitenkin onnettomuus. Katosta lohjenneet kivet tukkivat kaivoksen, eikä noita viittä sinne jäänyttä työmiestä onnistuttu kaikista yrityksistä huolimatta pelastamaan vaan he menehtyivät tuossa onnettomuudessa. Heidän joukossaan oli myös tytön isä.

Jonkun ajan kuluttua tyttö sai isän ottaman kirjan takaisin. Selailtuaan sitä hän huomasi sen loppulehdiltä Isän kirjoittaman tekstin. Siinä hän kertoi, että hän oli lukenut tuon kirjan, siellä kaivoksessa ollessaan, kokonaan läpi ja löytänyt sen kautta uskon Jeesukseen omana henkilökohtaisena Vapahtajanansa. Tuon todistuksensa hän vahvisti vielä henkilökohtaisella allekirjoituksellaan. Niin olivat tehneet myös kaikki muutkin onnettomuudessa menehtyneet.

Jeesus herättää uskon sanansa kautta niin kuin tuossakin tapauksessa. Roomalaiskirjeessä kerrotaan meille, että ”usko syntyy kuulemisesta, mutta kuulemisen synnyttää Kristuksen sana” (Rm 10:17).

Jumalan sana löytää usein tiensä sinne missä sitä kulloinkin tarvitaan. Meillä Suomessa on ainakin hyvä tilanne sen suhteen, että meillä on raamattuja saatavilla. Maailmassa on kuitenkin monia kansanheimoja, jotka eivät voi lukea sitä vielä omalla kielellänsä. Tämän asian korjaamiseksi raamatunkääntäjät tekevät todella arvokasta työtä eri puolilla maailmaa. On valitettavasti edelleen myös maita, joissa tuota sanaa ei saisi pitää millään tavalla esillä, eikä sitä saisi edes lukea.

Iloitaan kuitenkin siitä, että Jumalan sana on keskellämme niin luettavissa kuin kuunneltavissakin. Se saa menestymään sen, jota varten Jumala on sen lähettänytkin niin kuin Jesajan kirjassa tätä osuvasti kuvataan: ”Niin kuin sade ja lumi tulevat taivaasta, eivätkä sinne palaa vaan kastelevat maan, joka hedelmöittyy ja versoo ja antaa kylväjälle siemenen ja nälkäiselle leivän, niin käy myös sanan, joka minun suustani lähtee; se ei tyhjänä palaa vaan täyttää tehtävän, jonka minä sille annan ja saa menestymään kaiken, mitä varten sen lähetän” (Jes 55:10-11).

Luetaan siis ahkerasti Jumalan sanaa ja annetaan sen vaikuttaa meissä kaikkea sitä mikä on Hänelle otollista!

Kirjoittaja on Juvan helluntaiseurakunnan pastori.