Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuljettaja nousi ottamaan postia laatikosta – Saman tien auto käynnistyi itsestään ja syttyi palamaan Juvalla

Henkilöauto paloi postihakumatkalla Juvalla perjantaina. Päivystävä palomestari Riku Seppä Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoo, että kuljettaja pysähtyi postilaatikolle pihatien laitaan ja sammutti auton.

Kun autosta pois noussut kuljettaja haki postia laatikosta, auto hörähti itsestään käyntiin ja syttyi saman tien palamaan moottoritilasta.

Auto myös siirtyi käynnistymisen jälkeen noin kymmenen metriä itsestään, mutta ei aiheuttanut mitään lisävahinkoa. Auto on yli kymmenen vuotta vanhaa vuosimallia ja käyttövoimaltaa perinteinen.

Auto tuhoutui palossa, mutta leviämisvaaraa ei ollut, sillä lähin rakennus on ainakin sadan metrin päässä palopaikasta. Ajoneuvo oli täyden palon vaiheessa pelastuslaitoksen saapuessa paikalle. Pelastuslaitos sammutti palon, mutta auto kärsi merkittäviä vaurioita.

Hälytys liikennevälinepalosta tuli kello 12.24. Onnettomuus sattui Kohisevassa lähellä Viitostietä ja Joroisten rajaa noin kymmenen kilometriä Juvalta pohjoiseen.

Uutiseen on lisätty kello 16.34 lisätietoja autosta.