Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hartaus | Uusi viikko tuo uusia mahdollisuuksia - Jotain yllättävää tapahtuu aina

Uuden työviikon alussa tuntuu joskus energiseltä, kun tietää mitä kaikkia kivoja asioita se tuo tullessaan. Joskus viikon alussa katselee eteenpäin ja miettii, miten sitä selviää viikon loppuun asti. Uusi viikko tuo kuitenkin aina mukanaan mahdollisuuksia. Jotain yllättävää tapahtuu aina.

Jo muinoin 1970-luvulla yhteiskuntamme keksi aloittaa viikot maanantaista. Kirkossa seurataan viikkojen nimeämisessä vanhaa tapaa, jossa sunnuntai aloittaa viikon. Niinpä nyt elämme pääsiäisviikkoa viime sunnuntain mukaan. Pääsiäisen ihme on niin suuri, että sen johdosta voimme ajatella siitä alkanutta viikkoa isommassakin mittakaavassa.

Jeesuksen ristinkuolema ansaitsi meille syntien anteeksiannon. Ylösnouseminen pääsiäisenä muistuttaa, että Jeesus on maailman hallitsija nytkin. Hän elää, on, ja vaikuttaa maailmassamme, sillä hän on noussut kuolleista. Ylösnouseminen on niin suuri asia, että se aloitti kokonaan uuden aikakauden maailmassa – uuden viikon.

Jo muinoin 1970-luvulla yhteiskuntamme keksi aloittaa viikot maanantaista.

Aika ennen Jeesusta oli synnin ja kuoleman musertavaa hallintaa maailmassa. Ei ollut kuin yritys elää hyvää elämää. Ikävä kyllä sekin jää edelleen meiltä yritykseksi. Synnin alla elävällä ihmiskunnalla ei ollut muuta toivoa kuin se, mitä ihmiset itse keksivät. Siihenkin aikaan rakennettiin jumalia puusta, kivestä ja metallista. Mutta ne eivät olleet eläviä jumalia. Niiden antama toivo ei ole varmaa.

Jeesuksen ylösnouseminen on vahvimmin perusteltu asia Raamatussa. Todennäköisin selitys tyhjälle haudalle on ylösnouseminen. Esimerkiksi sadat ylösnousseen Jeesuksen tavanneet olivat valmiit kuolemaan todistaessaan tästä.

Jeesuksen ylösnouseminen on niin vahva pohja, että sille voi rakentaa uskon, toivon ja rakkauden: muut uskontotuudet ovat uskottavissa, kun Jeesus on ne itse vahvistanut.

Toivomme siitä, että kaikki ei ole tässä ja nyt, vahvistuu Jeesuksen ylösnousemuksen kautta. Ikuinen näköala antaa mahdollisuuden vähentää riippuvuutta kaikesta omastamme, jotta voimme rakastaa muita sanoin ja teoin.

Olemme eläneet lähes 2000 vuotta uutta viikkoa. Miten pääsiäisen suuri salaisuus, ihme ja riemu näkyvät sinun elämässäsi tällä viikolla?

Kirjoittaja on Juvan seurakunnan seurakuntapastori.